Kar nedeniyle yolda mahsur kalanların yardımına Kızılay koştu

Düzce ve çevresinde 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Düzce D-100 Karayolu TEM Otoyolu ve D-655 karayollarında zam

Düzce ve çevresinde 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Düzce D-100 Karayolu TEM Otoyolu ve D-655 karayollarında zaman zaman tıkanan yol, Trafik ve Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor. Yollarda mahsur kalan vatandaşlara Kızılay ekipleri kumanya dağıttı.

Kar yağışı tipiye dönünce araçlar yollarda mahsur kaldı. Trafik ekipleri zincirsiz araçların trafiğe çıkmalarına izin vermezken TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

Düzce D-655 Karayolu Boğazici mevkiinde yolu kapatan Trafik ekipleri, Kabalak mevkiindeki kar yağışının tipiye dönmesiyle oluşan buzlanmadan dolayı yolda kalan araçların kurtarılması için yoğun çaba harcıyor.

Kabalak, Hiçiz ve Tepeköy rampalarında oluşan buzlanma nedeniyle yolda kalan araçlar uzun konvoylar oluşturdular. Karayolları ekiplerinin yola malzeme atmasının ardından tek şeritten yolun trafiğe açılması sonucu sadece küçük araçların kar tipi ve zincirli lastikli olanları yola devam edebildiler. TIR, kamyon gibi araçların da yola çıkmalarına izin verilmedi.

Düzce Boğaziçi beldesi mevkiinde oluşan araç konvoylarının içinde kalan TIR ve kamyonlar Trafik ekiplerinin uyarıları sonucu geriye dönerek yol kenarında beklemek zorunda kaldılar.

Yaklaşık 2 buçuk saat süreyle kapalı kalan yoldaki araç konvoylarında mahsur kalan sürücü ve yolcuların yardımına Düzce Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden gelen Kızılay ekibi koştu. Kızılay ekibi sürücü ve yolculara kahve, kek ve hazır çorba ikramında bulundu.

Kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu'nda sorun yaşanmazken, D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde Darıyeri Hasan Bey köyü mevkiinden Karanlıkdere mevkiine kadar yoğun sis bulunuyor. Görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü belirtilirken, kar yağışının devam ettiği ve zeminde etkili olmadığı öğrenildi.

Düzce şehir merkezinde ise kar yağışı tamamen durdu. Kar yağışı Kabalak ve Tepeköy mevkilerinde ise devam ediyor.