Hatay'da çelik sektörüne 50 ihracat uzmanı yetiştirilecek

Avrupa Birliği (AB) fonlarından finanse edilen "Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi" İskenderun'da tanıtıldı. Proje kapsamında Hatay bölgesinde çel

Avrupa Birliği (AB) fonlarından finanse edilen "Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi" İskenderun'da tanıtıldı. Proje kapsamında Hatay bölgesinde çelik sektörüne 50 ihracat uzmanı kazandırılması hedefleniyor.

İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Mehmet Zeren'in ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Müfit Tennioğlu, İskenderun'un ekonomik yönden potansiyelinin her geçen gün arttığını belirterek, "Son hamle olan İskenderun Limanı'nın özelleşmesi ve önceki gün Hatay - Osmaniye hattı üzerinde kurulacak olan lojistik üs merkezinin bölgeye kazandırılması ile İskenderun Körfezi enerji körfezi haline dönüşecektir. Böylesi önemli toplantılar İskenderun bölgesinin ekonomik potansiyeli ortaya koymaktadır." dedi.

Toplantıda söz alan İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci ise işsiz genç sayısını azaltmak ve işgücüne katılımı artırmak, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlayabilen bilgi temelli bir ekonomiye geçişi desteklemek açısından bu projenin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Ekinci, "Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi sayesinde birliğimiz, ihracatçımızın ihtiyaçlarına uygun, sektörü bilen uzmanlar yetiştirerek hem firmalarımızın ilerlemesine katkıda bulunacak, hem de örgün eğitimini tamamlamış parlak gençlerimizi sektöre kazandıracaktır." dedi.

Gençlerin işgücü piyasasıyla bütünleşmesini desteklerken, girişimcilik ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için etkin aktif işgücü piyasası önlemleri sunmayı amaçlayan Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde, İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği tarafından sunulan "Sektörel Dış Ticaret Takımları" projesi Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-Accession Assistance - IPA) tarafından destekleniyor.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı ve İGEME'nin de proje iştirakçisi olarak yer aldığı çalışma kapsamında, Hatay bölgesinde ikamet eden üniversite mezunu 50 işsiz gencin, bölge demir çelik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak dış ticaret alanında eğitilmeleri ve meslek sahibi yapılmaları hedefleniyor.

Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Kadir Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İstanbul Demir Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, iş adamları ve davetliler katıldı.