DYO Matbaa Mürekkepleri 2011'e yeni fabrikasında giriyor

Yaşar Holding'in boya ve mürekkep markası DYO, 2011 yılına Manisa'da yeni kurduğu Bornova Matbaa Mürekkepleri Fabrikası'yla giriyor. Manisa Organize S

Yaşar Holding'in boya ve mürekkep markası DYO, 2011 yılına Manisa'da yeni kurduğu Bornova Matbaa Mürekkepleri Fabrikası'yla giriyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın yapımı bir yılda tamamlandı.

DYO Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş., Manisa'da 10 milyon liralık yatırımla inşa ettiği yeni fabrikasını açtı. Açılış törenine Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş. Genel Müdürü İrfan Çimen ve çalışanlar katıldı. Toplam 20 bin metrekare alana kurulan fabrikada, 220 kişi istihdam edilecek. Temeli bu yıl atılan fabrika 9 bin metrekare üretim, 600 metrekare ar-ge ve kalite kontrol laboratuvarları olmak üzere 12 bin metrekare kapalı alana sahip.

Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitbaşı, "Yıllar içinde kalitemizden ve güvenilir hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, en son teknolojiye sahip ürünlerimizle müşterilerimizin yaşamını renklendirmeye ve daha iyi bir yaşam sunmaya devam ediyoruz." dedi. İcra Başkanı Aktaş ise DYO Matbaa Mürekkepleri'nin Türkiye pazarında liderliği elinde bulundurduğunu belirterek, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını söyledi.

KUTU

Yaşar Holding Boya Grubu çatısı altında faaliyetini sürdüren DYO Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş., 1968 yılında kuruldu. Türkiye'nin ilk matbaa mürekkepleri üreticisi olan DYO, pazar liderliğini de elinde bulunduruyor. Basın yayın ve ambalaj sektörlerine yönelik çalışan şirket, beş alt sektörde aynı anda üretim kapasitesine sahip. Manisa'daki yeni fabrikasında, yıllık 25 bin ton matbaa mürekkebi üretebilecek.