Yeni Zelandalı turist cinayeti 19 yıl sonra aydınlatıldı

İzmir'de Yeni Zelandalı turist Wong Pang Gui'nin 19 yıl önce bir otelin 2. kat penceresinden düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Halil K.

İzmir'de Yeni Zelandalı turist Wong Pang Gui'nin 19 yıl önce bir otelin 2. kat penceresinden düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Halil K. (75) gözaltına alındı.

Basmane semtindeki bir otelin penceresinden düşen 62 yaşındaki Gui'nin dosyasını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, delilleri incelemeye aldı. Otel kayıtlarında, Gui'nin aynı otelde kalan Halil K. isimli kişinin odasındaki pencereden bahçeye düştüğünün yazılması üzerine zanlı aranmaya başladı. Delil olarak sadece ad ve soyad bulunurken polis, İzmir ve çevresindeki il ve ilçelerde aynı ad soyada sahip beş kişinin ifadesine başvurdu. Tire ilçesinde Halil K. isimli bir kişi daha yaşadığının belirlenmesi üzerine gözaltına alındı. Zanlının, ifadesinde Tire'den İzmir Enternasyonal Fuarı'na geldiği zaman tanıştığı Wong Pang Gui'nin otel odasına geldiğini, kendisini öpmeye çalıştığını, o sırada çalan kapıyı açmaya gidince, birden pencereden aşağıya atladığını, bunun üzerine korkarak kaçtığını söylediği öne sürüldü. Halil K., ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece, kuvvetli cinayet şüphesi gerekçesiyle tutuklandı. Olayla ilgili zaman aşımının dolmasına 8 ay kaldığı öğrenildi. Bu arada Halil K.'nin yatalak eşinin, polisin girişimiyle Sosyal Hizmetler'e ait bir bakımevine yerleştirildiği belirtildi.