SBF'li öğrenciler: Yumurta atanların çoğu öğrenci değildi (2)

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurtalı protestoya maruz kalan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı B

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurtalı protestoya maruz kalan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, konferansı tertip eden öğrencileri kabul etti.

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren SBF'li öğrenciler, yumurta atan öğrencilerin çoğunun kendi okullarından olmadığını söyledi. Öğrenciler, kendilerini kırmayıp gelen Kuzu'ya teşekkür edip hediye verdi.

Mülkiye Sosyal Araştırmalar Topluluğu üyesi dört öğrenci Burhan Kuzu'yu TBMM'de ziyaret etti. Öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Kuzu, "Bizim orada ifade özgürlüğümüz kısıtlandı. Kimse kazanmadı, ama Türkiye kaybetti." dedi. Kuzu, yeterince önlem almayan polisi suçlarken, "Böyle bir ihbar alınmış neden aranmadan içeri alınıyor?" diye sordu.

REKTÖRE TEPKİ

Kuzu, Ankara Üniversitesi rektörüne de tepki gösterdi. Kuzu, "200 civarında farklı protesto türü var. Şiddete dayanmayan birini tercih edilebilirdi. Biz isterdik ki soruları ile iki hocayı terletsinler. Ama bunu yapmadılar." ifadesini kullandı. Kuzu, kimseye beyinsiz demediğini ifade ederek, "Yumurtaları atacaklarına yeselerdi daha akıllıca hareket ederlerdi, dedim. Her şeyin bir sınırı var." diye konuştu. Kuzu, öğrencilere sahip çıkanları da şu sözlerle eleştirdi: "Tecrübelerimiz var ortada. Beş binden fazla gencin hayatını kaybettiğini biliyoruz, bundan ders almak lazım. 68 kuşağı eski tüfekler belli ki geçmişten ders almayıp öğrencilere gaz veriyorlar.

Somut taleplerini dile getirebilirler. Birçok sorunlarını çözdük, ama yine her yerde onlara yardımcı olmaya çalışırım."

Kuzu, basın toplanıtısında soruları da cevapladı. Kuzu, olayda örgütsel bir bağın olup olmadığı yönündeki soruya "Mutlaka belli bir kesimin arkalarında olmadan bunu yapamayacağını düşünüyorum. Yoksa insanlar bu şekilde kolay kolay organize olmazlar. Ama benim üzerinde durduğum öğrencilerin kullanılmaması, geçmişte yaşanan acı günlerin tekrarlanmamasıdır. Öğrencileri sokağa dökmemek gerekir." cevabını verdi. Kuzu, öğrenciler ve üniversite yönetimi hakkında herhangi bir şikayette bulunmadığını ifade etti.

"ÖĞRENCİ OLMAYANLAR DA VARDI"

Burhan Kuzu'yu ziyaret eden tertip komitesindeki öğrencilerden Oğuzhan Kula, olaylardan bütün Türkiye gibi kendilerinin de üzüntü duyduğunu söyledi. Kula, olayların bir anda mecrasından çıktığını anlatarak, konferansa davetli olmadığı halde çok sayıda kişinin geldiğini ifade etti. Oğuzhan Kula, yumurta atanların çoğunun öğrenci olmadığını kaydetti. Hocaların maruz kaldığı duruma üzüldüklerini belirten diğer öğrenciler de Kuzu'ya teşekkür etti.

Öğrenciler kendilerini kırmayarak konferansa gelen Burhan Kuzu'ya teşekkür ederek içinde bir kalem hediye etti.