Polis, Edremit'te Binlerce Korsan Kitap Ve Cd Ele Geçirdi

Balıkesir'in Edremit ilçesi ve ilçeye bağlı Akçay ile Altınoluk beldesindeki 4 iş yerine baskınlar düzenleyen polis, toplam 8 bin 920 adet korsan kitap, CD ve DVD ele geçirdi.

Polis, Edremit'te Binlerce Korsan Kitap Ve Cd Ele Geçirdi
Edinilen bilgilere göre, Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması, Korsan Yayıncılığın Önlenmesi ve alınması zorunlu sertifikaların alınıp alınmadığının tespiti ile ilgili olarak 5846 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren işyerlerinde denetimlerin yapılması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Başkanlığı'nda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü-Vergi Dairesi Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı görevlilerince teşekkül ettirilen 'Bandrol Denetim Komisyonu' ve 'Sertifika Denetim Komisyonları' tarafından geçtiğimiz gün Edremit ilçesi Akçay ve Altınoluk beldelerinde denetimler yaptı.
Yapılan denetimler neticesinde, 4 işyerinde satışa hazır vaziyette usulsüz çoğaltılmış korsan tabir edilen 4 bin 963 adet kitap ile 3 bin 957 adet oyun ve film CD/DVD'si olmak üzere toplam 8 bin 920 adet materyal elde edildi.
Ayrıca, sertifika almaksızın faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 işyeri hakkında 5846 sayılı kanunun Ek-10 maddesi gereği 10 bin TL'den, 50 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Başkanlığında oluşturulan "Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonları" tarafından il merkezi ve ilçelerde 5846 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerin bu çerçevede artarak devam ettirilerek, korsan yayım ve dağıtım faaliyetleri ile sertifika almaksızın faaliyet gösteren işyerlerine yönelik mücadenin kararlılıkla sürdürüleceği öğrenildi.