Muğla Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu'nu Yaptı

Muğla Belediyesi Kent Konseyi seçimsiz 2

Muğla Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu'nu Yaptı
Muğla Belediyesi Kent Konseyi seçimsiz 2. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, konsey yürütme kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Kadın Meclisi Başkanı Baro Temsilcisi Sevinç Göçügenci ve konsey üyeleri katıldı.
Genel Kurulun Divan Başkanlığı'nı Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut yaparken, genel kurulda geçen bir yıllık sürede konseyin yaptığı çalışmalar değerlendirildi.
Genel kurulda çalışmalar hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muammer Tuna, göreve başlar başlamaz Kadın Meclisi ile Gençlik Meclislerini kurduklarını belirterek; "Kent Konseyi olarak iki üç haftada bir düzenli toplanıyoruz. Geçen bir yıllık sürede çok sayıda tiyatro, dinleti, gösteri ve sergi düzenledik. Ayrıca Yuvarlak Çay üzerine yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali nedeniyle çevreci köylülerin eylemine destek verdik. Protesto gösterilerine katıldık ve imza kampanyaları düzenledik. Bizim için en önemli çalışmalardan bir tanesi olan mahalle toplantılarını devam ettik. Mahalle toplantılarında başta muhtarlar olmak üzere mahalle halkını yönetim kademesi içine aldık. Bu toplantılarda mahallelerde yaşanan sorunları bazen yerinde çözüme kavuşturduk, bazı konuları da yetkili mercilere ilettik. Eskişehir ve İzmir Konak Kent Konseyleri ile hep iyi ilişkiler içindeyiz. 2011 yılında da aynı çalışmaları genişleterek sürdüreceğiz" dedi.
Toplantıda söz alan konsey üyeleri ise yürütme kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulundular.