Kilisli engelliler, spor aktivitelerine özendirilecek

Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kilis Gençlik Merkezinde Engelliler Haftası münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Gençlik m

Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kilis Gençlik Merkezinde Engelliler Haftası münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Gençlik merkezindeki etkinliğe Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Defterdar Bayram Yıldız, Gençlik ve İl Müdürü Atilla Topalömer, Gençlik merkezi Müdürü İsmail Kurt, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile engelli sporcular katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Özel Sporcular İl Temsilcisi Şule Gürbüz yaptı. Gürbüz, "İnsanlardan bir kısmı, bazı zihinsel yeteneklerini yitirmiş doğarlar, bir kısmı da sonrada gelişen bir olayın sonucunda zihinsel yeteneklerinden mahrum kalırlar. Zihinsel yeteneklerinin bir kısmında mahrum kalmaları, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde, engelli diye adlandırılan bu insanlarımızın topluma katılmasına, hayatı paylaşmalarına engel teşkil etmemelidir." dedi.

Özel Sporcular il Temsilcisi Gürbüz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Engelsiz bir dünya için engellilerin önüne koyduğumuz tüm engelleri ortadan kaldırmamız şart, bu amaçla Gençlik ve spor il müdürlüğü özel sporcular temsilciliği olarak engelleri ortadan kaldırmanın yolu olarak zihinsel özrü hangi derecede olursa olsun her çocuğun katılabileceği bir aktivite olduğuna inanarak engellileri sportif faaliyetlerin içine çekmek ve onları her türlü sportif faaliyetlerden yararlanmalarını sağlamak öncelikli amacımızdır."

Sportif faaliyetlerde başarı gösteren engelli sporculara Kilis Valisi Turhan Ayvaz ve Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yapılan etkinlik sonrasında davetlilere müzik dinletisi ve folklor gösterisi yapıldı. Etkinlik verilen kokteyle sona erdi.