EGİAD'ın Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği program ilgi gördü

Erzincan Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Müftülük Konferans Salonu'n

Erzincan Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen program büyük ilgi gördü.

Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan EGİAD Başkanı Mehmet Fikret Şireci, Muharrem ayında çok önemli olaylar yaşandığını söyledi.

Bu ayda Hz. Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na oturduğunu ifade eden Şireci, "Hz. Yunus'un balığın karnından çıkması, Hz. Musa'nın firavunun zulmünden kurtulması, Hz. Âdem ve Hz. Davut'un tövbelerinin kabulü, Hz. İsa ve Hz. Musa'nın doğumu Muharrem ayındadır. İslam tarihinde yürekleri yakan Kerbela hadisesi bu ayda yaşanmıştır. Hz. Nuh'a kadar hep tatlı ve dualı geçen aşure, Kerbela hadisesinden sonra yerini hüzün ve duaya bırakmıştır." dedi.

Şireci, Hz. Hasan'ın, 'Kendi eksikliklerini ve noksanlıklarını araştırmayan kimseler zarardadır. Sürekli zararda olan biri için ise yerin altı üstünden daha hayırlıdır.' şeklindeki sözlerini hatırlatarak konuşmasını tamamladı.

Programda, Camii Kebir imamlarından Osman Gül tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Burhan İşliyen Muharrem ayının 1432 hicri yılına girildiğini hatırlatarak, "Hem hicri yılı hatırlayan ve hatırlatan, hem Muharrem ayını hatırlayan ve bize hatırlatan, hem de kalbimizin kırık olmasından dolayı hatırlamak istemediğimiz Kerbela'yı bize hatırlayan ve hatırlatan Erzincan Genç İşadamları Derneği'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, Erzincan genelinde okunan 2 bin 150 hatimin duası yapıldı. Duanın ardından şiir ve mersiyeler okunurken, programın sonunda ise katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.

Programa İl Müftüsü Burhan İşliyen, EGİAD Başkanı Mehmet Fikret Şireci, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ve davetliler katıldı.