Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Tbmm'de Konuştu

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'de Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi hakkında yaptığı konuşmada muhalefetin "Yolsuzlukları teşvik ediyorsunuz" suçlamasına cevap verdi

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'de Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi hakkında yaptığı konuşmada muhalefetin "Yolsuzlukları teşvik ediyorsunuz" suçlamasına cevap verdi.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, TBMM'de yaptığı konuşmada muhalefetin iddialarına karşılık verdi. Milletvekili Tunç, "AK Parti Türkiye'de yolsuzlukları sona erdiren bir partidir. Milletimiz yolsuzlukları AK Parti'den önceki iktidarlardan, İski skandalından, Yuvacık barajından, batırılan 21 bankadan, hortumlanan 50 milyar dolardan hatırlamaktadır. Görüşmekte olduğumuz kanun teklifiyle 'Yolsuzluk yapanlara örtülü af getirildi' şeklindeki beyanların gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmuyor. Muhalefet her konuda olduğu gibi bu konuda da konuyu çarpıtıyor. Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde yapılması öngörülen değişikliğin, 'Yolsuzlukla mücadele açısından olumsuz sonuçların doğmasına neden olacak' yönündeki görüşlerin hukuki bir değeri bulunmuyor. AK Parti iktidarıyla birlikte ceza mevzuatımızda ve ceza infaz sistemimizdeki ağırlaştırılmış hükümler neticesinde ceza sistemimiz rüşvet, zimmet, irtikap, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal gibi yolsuzlukların kaynağı olan suçlarla ilgili olarak daha caydırıcı bir konuma getirilmiştir" dedi.
Muhalefete mensup milletvekillerinin diğer konularda olduğu gibi, görüşülen kanun teklifinde de konuyu saptırarak, olduğundan farklı göstererek farklı mecralara çekmenin gayreti içerisinde olduklarını, yolsuzluk gibi ağır bir ithamda bulunarak bunu her fırsatta tekrarladıklarını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, "Milletimiz şunu iyi bilmektedir. AK Parti iktidarıyla yolsuzluklar tarihe karışmıştır. Geçmiş iktidarların yolsuzluklarından ve bu yolsuzluklar nedeniyle ülke ekonomisini krizlere sürüklemesinde dolayı AK Parti'yi iktidara getiren milletimiz yapılan her seçimde AK Parti'yi güçlendirerek sandıktan çıkarmıştır. Milletimiz yolsuzlukları AK Parti'den önceki iktidarlardan hatırlamaktadır. Milletimiz yolsuzlukları İSKİ skandallarından, Yuvacık Barajlarından hatırlamaktadır. Milletimiz yolsuzlukları 9 yıl önce batırılan 21 banka ve hortumlanan 50 milyar dolar ve sonucunda çıkarılan ağır ekonomik buhranlardan hatırlamaktadır. Geçmiş iktidarlar döneminde yolsuzluklar nedeniyle milletimiz çareyi AK Parti'de bulmuş ve yolsuzlukları sona erdirmiş, temiz siyasetin kapılarını açmıştır. Türkiye artık milletimizin kaynaklarını yine milletimizin hizmetine sunan bir iktidarı 4 seçim iktidara getirmiştir. 81 vilayetimiz eğitimden sağlığa, bayındırlıktan turizme, tarımdan enerjiye, ulaşımdan KÖYDES, BELDES yatırımlarına her alanda hayal dahi edilemeyen icraatlara sahne olmuştur. Türkiye artık hortumlarla, yolsuzluklarla anılan bir ülke olmaktan çıkmıştır. Yolsuzluk suçlamalarıyla milletimizin kafasını karıştıramadığınızı yapılan dört seçim ve iki referandum sonucuna bakarak artık anlamanız gerekir" diye konuştu.