Vali Atış: Herkes imkanı ölçüsünde engellilerin yaşamını kolaylaştırmalı

Adana Valisi İlhan Atış, toplum içerisinde herkesin imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamını kolaylaştırması gerektiğini söyledi.

3 Aralık Dünya En

Adana Valisi İlhan Atış, toplum içerisinde herkesin imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamını kolaylaştırması gerektiğini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Atış, "Doğuştan, kaza veya bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olan engellilik sorunları, sadece engelli bireyin değil, aynı zamanda engelli bireyin içinde yaşadığı toplumun da ortak sorunlarıdır." ifadesini kullandı.

Vali Atış şu açıklamalarda bulundu: "Toplum içerisinde herkes, imkânları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır. Bilinmelidir ki, onların normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkündür. İlimizde hizmet veren bütün kamu kurum ve kuruluşları da, engellilerin önündeki manileri kaldırmak için çaba sarf etmekte, sadece engellilerin insani ve sosyal güvenliklerini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktadırlar. Bizler, engelli bireylerin hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm aramayı, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan bütün olanakları sağlamayı görev sayıyoruz."