Yaşlı Kadını İyileştirme Bahanesiyle Dolandırdılar

Adana'da biri peçeli diğeri başörtülü 2 kadın, yaşlı bir kadının evine gelerek, bacağını iple sardıktan sonra, dua okuyarak sızlayan bacağını iyileştirme bahanesiyle 2 bilezik, 1 yüzük ve bin 400 lira parasını alıp 'Camiye gidiyoruz' diyerek kayıplara karıştı

Adana'da biri peçeli diğeri başörtülü 2 kadın, yaşlı bir kadının evine gelerek, bacağını iple sardıktan sonra, dua okuyarak sızlayan bacağını iyileştirme bahanesiyle 2 bilezik, 1 yüzük ve bin 400 lira parasını alıp 'Camiye gidiyoruz' diyerek kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Barış Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 kadın yalnız yaşayan ve bacaklarından rahatsız olan 75 yaşındaki Ayşe Taşdemir'in evine geldi. Kapıyı çalarak içeri giren biri peçeli diğeri başörtülü 2 kadın, yaşlı kadına dua okuyarak bacağını iyileştireceklerini ancak bunun evdeki paraları bir beze, altınları bir suyun içine koyup, bacağını da iple bağladıktan sonra dua etmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yaşlı kadın evdeki 2 bileziğini,
parmağındaki yüzüğünü ve bin 400 lira parayı iki kadına verdi. Kadınlar altınları suyun içine atıp, yaşlı kadının ayağını iple bağladıktan sonra dua okuyup altınları ve parayı bir bezin içine koydu. Bu sırada dua okuyup yumurta kırdılar. Yumurtanın içinden toprak çıktığını, bu toprağı camiye götürüp dua ederek bacağını iyileştireceklerini söyleyerek, altın takılar ve parayı da yanlarına alarak kayıplara karıştı.
Bir süre sonra yüzük, 2 bilezik ve parasının çalındığını anlayan yaşlı kadın durumu polise haber verdi. Polis olay yerine gelip zanlıların eşkalini alarak çevrede araştırma yapmaya başladı.
Ayşe Taşdemir ise hala olayın şokunu atlatamazken parasının geri bulunup bulunmayacağını etraftakilere sordu. Hala zanlıların ayağına bağladığı iple evinin salonunda şoke olmuş halde oturan yaşlı kadın, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Nasıl kandığımı bilemedim. Biri kara peçeli diğeri başörtülü 2 kadın geldi. 'Sende büyü var' dedi. Ayaklarıma ip bağladı. 'Dizin iyi olacak, bana dua edeceksin' dedi. Ben de bilmedim. Dizim ağrıdığı için inandım onlara. Ayağımı bağladı beni böyle oturttu. Paraya ve bileziğe baktı. 'Bunu suyun içine koyup yıkanacaksın' dedi. Ondan sonra altın ve paraları bir bezin içine koyup buraya koydu. Aynı yerinde duruyordu. Paralar yanında dedi. O sıra gelinim yukarı çıktı. Onlar yukarı çıkınca korktum. Bu sırada
'ben bunları camiye götürüyorum' dedi. Bir yumurta kırdı içinden toprak çıktı. Camiye bunu koyup geleceğim dedi. Ben yola kadar onları götürdüm sonra eve geldim paraya ve altına baktım. Kadının koyduğu yerde yok. O sırada ayağımda ip vardı."
Ayşe Taşdemir, parmağındaki yüzüğü bile çaldıklarını söyleyerek, "Bilezikleri emeğimle almıştım. Parayı ve bileziği kefen parası için saklıyordum. İnşallah onlara kefen parası olur" diye konuştu.