Vali Erkmen: 'Atatürk'ü Saygı Ve Gönül Borcuyla Anıyoruz'

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ölümünün 72.yılında Atatürk'ü saygı ve gönül borcuyla andıklarını kaydetti.

Vali Erkmen: 'Atatürk'ü Saygı Ve Gönül Borcuyla Anıyoruz'
Atatürk'ün ölümünün 72.yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Bugünümüzün ve geleceğimizin mimarı bizlere tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti armağan eden Yüce Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 72. yılında, sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz. Ulu önder, liderliği ile yıkılmakta olan bir imparatorluğu savunmaktan yorgun düşmüş olan Türk Milleti'nin hak ettiği onuru geri alması için ortaya canını koymuş bir yol gösterici olmasının yanı sıra ve bugün de engin düşünceleri ve ileri görüşlülüğü ile hepimize yol göstermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını Türk Milleti'ne mal eden Atatürk'ün, imrkansız kelimesinin Türk Milleti'nin değerleri ile özdeşleşmediğini daima savunduğunu ve 'Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenle, asla ve asla yorulmazlar' sözleriyle muassır medeniyetler seviyesini hedef gösterdiğini ifade eden Vali Erkmen mesajında, şu sözlere yer verdi:
"Bugün millet olarak vazifemiz, 'Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır' sözlerinde olduğu gibi Atatürk'ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla Yurtta sulh, cihanda sulh diyerek tüm dünyayı barışa davet eden Atamızı aramızdan ayrılışının 72. yılında bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyoruz."