Vali Aksoy'dan '10 Kasım' Açıklaması

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 72. yılında saygıyla ve minnetle anıyoruz" dedi.

Vali Aksoy yayımladığı 10 Kasım mesajında şunları dile getirdi: "Büyük Önder'in emanetçileri olarak üzerimize düşen görev, onu ve en büyük eseri olan Cumhuriyeti anlamak, değerlerini, korumak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstererek Türk milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan eşsiz bir liderdir. Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, öz güvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir. Türk milletinin, Büyük Önder'i unutmayacağına, onun en büyük eserim dediği 'Cumhuriyet'i koruyacağına, onun ilke ve devrimlerine her koşulda sahip çıkacağına ve gösterdiği hedefler doğrultusunda hareket edeceğine olan inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."