-'türkiye Müzakere İçin İyi Bir Yer' Tahran ? 09.11.2010- İran Dışişleri Bakanı Men...

YE MÜZAKERE İÇİN İYİ BİR YER'

TAHRAN (A.

YE MÜZAKERE İÇİN İYİ BİR YER'

TAHRAN (A.A) – 09.11.2010- İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, "5 artı 1" ülkeleriyle müzakere için Türkiye'nin iyi bir yer olduğunu söyledi.
Mutteki, düzenlediği basın toplantısında, İran'ın, nükleer enerji faaliyetlerinde ilgili kuruluşlarla işbirliği yaptığını ve müzakerelerde ciddi olduğunu belirtti.
"5 artı 1" ülkelerinden müzakerelerde yapıcı tutum sergilemelerini ve İran'a karşı izledikleri politikaları değiştirmelerini isteyen Mutteki, karşı tarafın yaklaşımından dolayı geçmişteki müzakerelerden sonuç alınamadığını ifade etti.
Mutteki, bir an önce müzakerelere başlanması için görüşmelerde nelerin ele alınacağı konusunda anlaşmaya varılmasını umduklarını bildirdi.
Müzakerelerin Türkiye'de yapılmasını kabul ettiklerini açıkladıklarını belirten Mutteki, 'Türkiye müzakere için iyi bir yer' diye konuştu.
Tarafların bu ay içinde müzakerelere yeniden başlaması bekleniyor. İran, müzakerelerin muhtemel tarihini kasımın ortası olarak duyurmuştu.
BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan "5 artı 1" ülkeleriyle İran, en son 1 Ekim 2009'da Cenevre'de müzakerelerde bulunmuştu.
09.11.2010 13:58:26