Şalgamı ambalajladı, 11 ülkeye ihracat yapıyor

Kilikya markası ile Adana'nın damak tadı şalgamı ambalajlayan Kilikya Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, 11 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Geç

Kilikya markası ile Adana'nın damak tadı şalgamı ambalajlayan Kilikya Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, 11 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Geçmişte, ambalaj olmaması nedeniyle uçaklara dahil alınmayan şalgama hak ettiği değeri verdiklerini anlatan Nas, en son Japonya'da ticari görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. El değmeden ve son teknolojiyle üretilen Kilikya şalgamın yanı sıra limon sosu ve nar ekşisi de ürettiklerini kaydeden Nas, bir ilke imza atarak kendi pet şişe üretimlerini yaptıklarını ve şalgamı bu şişelere koyduklarını kaydetti. Selahiddin Nas, "Perakende satış noktalarının raflarında dikkat çeken şişelerimiz, geri dönüşümlü olup doğaya zarar vermeyen maddelerden yapılıyor. Ayrıca yurtdışına giderken uçaklarda da iade-i itibara kavuştu." ifadesini kullandı.

Kilikya adının Çukurova'dan geldiğini anlatan Nas, bütün ürünlerinin üzerinde Adana isminin özellikle yazdığını kaydetti. "Şalgamın hası 'Yaktı be abi' dedirtmez" diyen Nas, "İyi şalgam kimyasal olmayan şalgamdır. Doğal olan, yüzde yüz katkısız olan şalgamdır. İçençe 'Yaktı be dedirtmez.' Önemli olan o şalgamın ağzında o rehayı bırakması, bir de vücudunun pasını atmasıdır. Direncini sağlayacak. Onun yanı sıra bağırsakları da çalıştıracak. Şeker sıfır, kolesterol sıfır, doğal üründe böyle özellikler var. Mideye zarar vermez. Tam tersi hazmı kolaylaştırıyor. Yediğiniz yemekle birlikte içilen şalgam, yenilen yemeğin sindirilmesini kolaylaştırıyor." dedi.

Ürettikleri şalgamın sırrı olmadığını anlatan Nas, "En önemli sırrımız doğal ve katkısız olmasıdır. Sırrı bu. Başka bir şey yok. Hem de insanoğluna yararlı." dedi. Şu anda 11 ülkeye ihracat yaptıklarına vurgulayan Selahiddin Nas, "Genelikle Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Türkiye, daha yeni tanıyor şalgamı. İddialıyız tüm dünyaya içireceğiz şalgamı. İnsanlar artık gazlı asitli içeceklerden kaçıyorlar. İnsanlar artık evine gazlı içecek götürmek istemiyor, çocuklarına şalgamı içiriyor." diye konuştu.

KİLİKYA ŞALGAM NASIL ÜRETİLİYOR

Nas, şalgam üretimi hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: "Doğal ortamda yetiştirilen ve işletmemize ön yıkaması yapılmış olarak gelen mor havuçlar, tesisimizde ikinci kez yıkanarak, ayıklama işlemine tabi tutulur, akabinde doğranıp fermantasyon tanklarına alınır. Yine doğal ortamda yetiştirilerek elde edilen bulgur unu (düğürcük ) ve tuz ilavesi yapılarak fermantasyona bırakılır. Ortalama 45 günün sonunda fermantasyonun tamamlanmış olup ve konusunda uzman personel tarafından laboratuarda kontrolleri yapılır. Kontrol aşamasından geçen Kilikya şalgam suyu, isteğe bağlı olarak acılı veya acısız organik acı biber takviyesi ile acılandırılmış olarak filtre edilip dolum tanklarına alınır. Dolum tanklarına alınan şalgam suyu tam otomatik dolum makineleriyle el değmeden şişelenerek ambalajlanıp ve tüketiciye sunulur."