Pakistanlı cerrah Malatya'da öğrendiği bilgilerle ülkesinde karaciğer nakli yapacak

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezi'nde bir ay boyunca ameliyatlara katılan Pakistanlı Cerrah Prof. Dr. Muhammad Tufail, edindiği bilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezi'nde bir ay boyunca ameliyatlara katılan Pakistanlı Cerrah Prof. Dr. Muhammad Tufail, edindiği bilgilerle ülkesinde ilk karaciğer naklini gerçekleştirecek.

Pakistan ile Türkiye arasında farklı alanlarda yapılan işbirliği çalışmaları tıp alanına da yayıldı. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen Pakistanlı Profesör Muhammad Tufail, Türkiye'de en fazla karaciğer ve akciğer nakli gerçekleştiren merkezlerden biri olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nde operasyonlara katıldı. Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile bir ay boyunca birçok ameliyata giren Prof. Tufail, nakil operasyonları hakkında yeni bilgiler edinerek ülkesine döndü.

Ülkesine dönmeden önce Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret eden Prof. Dr. Muhammad Tufail, Türkiye'de edindiği bilgilerle Lahore kentindeki Shaikh Zayed Hospıtal'da aralık ayında Pakistan'daki ilk karaciğer nakli ameliyatını gerçekleştireceklerini söyledi.

Daha önce karaciğer nakli gerçekleştiren birçok ülkede bulunduğunu belirten Prof. Dr. Muhammad Tufail, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer nakli konusunda önemli başarılar elde ettiğini gözlemlediğini, burada kaldığı süre içerisinde kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade etti.

Üniversite olarak Pakistan'la olabilecek her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, gerçekleştireceği karaciğer nakli konusunda Prof. Dr. Muhammad Tufail'e başarılar diledi.