Müsiad Düzce Heyeti, Vali Şahin'i Ziyaret Etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Üeleri, Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret ettiler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Üeleri, Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Şahin, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşturulmasını arzu ettiklerini, ancak bunun hem OSB mevzuatı, hem de İSKİ'nin mevzuatları açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Nazım Topkara, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Vali Vasip Şahin'e teşekkürlerini iletti. Topkara, "Bize verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. MÜSİAD olarak biz de Düzceli işadamlarımızla kentimize ne katkı sağlayabiliriz, ne yapabiliriz, bunları zaman içerisinde sizlerin de tavsiye ve önerilerinizi alarak gerçekleştirmeye çalışacağız. İnşallah Düzce'miz için hayırlı olur" dedi.
Düzce Valisi Vasip Şahin de konuşmasında sanayicilerin önünü açacak çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, "Sizlerin başarılarınız Düzce'nin başarısı olur. Ülkemizin, milletimizin başarısı olur. Bizler de sanayicilerin önündeki çeşitli engelleri kaldırarak, bu konularda önünüzü açmaya çalışarak, çorbanın içerisinde tuzumuz olsun istiyoruz. Düzce'de sanayisiyle, üniversitesiyle, eğitimiyle, sosyal ve kültürel yapısıyla, idaresiyle, siyasetçisiyle hep birlikte, bir bütün olarak hareket etmek durumundayız. Bütün kesimlerin de bu noktada fikir birliği içerisinde olduklarını memnuniyetle görüyorum. İnşallah Düzce'miz için en güzelini hep birlikte yaparız" diye konuştu.
Vali Şahin, konuşmasının ardından MÜSİAD Düzce Şubesi'nin açılışında gündeme gelen ve Gümüşova İlçesi'ndeki sanayi kuruluşlarının Organize Sanayi Bölgesi çatısı altında toplanmasını öngören talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, 3. OSB'nin kurulumuna ilişkin dosyanın hazırlandığını kaydetti. Hem sanayicilerin, hem de yerel yöneticilerin bu konuda bir talebi olduğunu ifade eden Şahin, şu anki durum itibariyle 3. OSB'nin kurulumunun zor olduğunu söyledi. "3. OSB'yi biz de arzu ediyoruz" diyen Vali Şahin, şunları söyledi; "OSB'ler bildiğiniz üzere kurulu tesisleri kapsayacak şekilde düşünülmüyor. Yeni bir arazide bir oluşum kurularak, sanayicilere buraları tahsis edip, orada sanayiyi geliştirmek üzere OSB'ler kurulur. Ama orada yatırımcılarımız devletin böyle bir organizasyonunu beklemeden, kendiliklerinden bir yapılanma yapmışlar. Onların ortak bir takım ihtiyaçları var. Ortak yapmaları gereken bir takım yatırımlar var. Bunun Organize Sanayi Bölgesi mantığı içerisinde yapmak istiyorlar. Bu hem sanayicilerimizden, hem de yöreden gelen bir talep. Bu konuda bir yandan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı çalışıyor. Diğer yandan da dosya hazırlanıyor. Mevcut sanayi yatırımları, OSB'ye nasıl uygun hale getirilir onu dosya hazırlanınca göreceğiz. Biz de olsun istiyoruz. Ancak, burada sadece Organize Sanayi Bölgeleri mevzuatı ile değil, aynı zamanda İSKİ'nin Düzce'deki bir takım kısıtlamaları ile de mücadele etmek durumundayız."
Vali Vasip Şahin, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen işçilerin eylem yaptığı sırada, bir fabrika yetkilisinin işçilerin üzerine araba sürmesi ile kamuoyunda büyük tepki uyandıran olayları da değerlendirdi. Olayların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunan Vali Şahin, bu olayın büyütülmemesi gerektiğini ifade ederek, basın kuruluşlarına atıfta bulundu. Vali Şahin, konunun takipçisi olduklarını da dile getirerek, "Biz Düzce'mizde hem sanayicilerimizin üretim yapmasını, kar etmesini, kazanç sağlamasını, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamasını bekliyoruz, hem de işsizlerimizin iş bulmasını diliyoruz. Böyle de oluyor. Orada eğer hukuk dışına çıkılmış bir takım hareketler varsa, ilgili merciler gereğini yapacaktır. Biz tabi böyle bir şey arzulamıyoruz. Böyle bir görüntüyle Düzce'nin ülke gündemine gelmesi bizleri üzdü. İnşallah her iki taraf da bu konuda daha gayretli ve dikkatli olacaktır ve Düzce bu tür sorunları yaşamadan bundan sonra yoluna devam edecektir. Bunlar çok küçük hadiseler. Aile içerisinde bile böyle şeyler olabiliyor. İnşallah tekrar etmez. Biz de diğer taraftan tedbirlerimizi alıyoruz. Bu tür şeyleri de çok büyütmemek lazım. Sanki büyük hadiseler, huzursuzluklar var gibi bir bunu yansıtırsak, kaybeden Düzce olur" şeklinde konuştu.