Malatya'da Kurban Kesim Önlemleri Alındı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kurban Bayramı ile ilgili olarak gerek kurban satışı ve gerekse de kurban kesimi ile ilgili olarak bazı önlemleri şimdiden aldıklarını açıkladı.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birilikte Canlı Hayvan Pazarına giden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Kurban Bayramının vatandaşların çok daha sağlıklı bir şekilde geçirmeleri Açısında ve her hangi bir sıkıntı geçirmeden geçirmeleri açısında bir takım tedbirler aldık. Kurban satışları sadece Canlı Hayvan Pazarında yapılacak ve şehrin diğer noktalarında satış yasaklanmıştır. Kurban kesim alanları da içerisinde su olan oto yıkama yerlerine numara verilerek, buralarda Zabıta
Müdürlüğümüz tarafından izin verilecektir. Kurban atıkları ile ilgili olarak kurban kesim noktalarına konteynırlar konularak saat başı toplanacaktır. Ulaşım konusunda düzenlemeler yapılacak. Canlı Hayvan Pazarında toprak zemin asfalt dökülerek daha uygun hale getirilecek. Canlı Hayvan Pazarı'nın temizliği ile ilgili temizlik ve ilaçlama ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Toplu taşıma hizmetimiz Kurban Bayramı'nın 1. günü de devam edecek" dedi.