Kızılay Osmancık'ta Kurban Bağış Kampanyası Başlattı

Türk Kızılayı Çorum'un Osmancık ilçesinde kurban bağışı kampanyası başlattı.

Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Boyacı, ülke genelinde başlatılan kampanya kapsamında bağışlanacak olan kurbanlarının yarısının sel felaketine maruz kalan Pakistan'a gönderileceğini açıkladı.
Kızılay'a bağışta bulunanların aynı zamanda Pakistan'a da yardım etmiş olacağını dile getiren Boyacı bu yıl kurban bağış bedellerinin TL bazında 410 TL, dolar bazında 280 dolar, euro bazında ise 210 euro olarak belirlendiğini bildirdi.
Osmancık'ta Kızılay'a kurban bağışlarının her yıl büyük oranda artış gösterdiğinin de altını çizen Boyacı; "Türk Kızılayı'na geçtiğimiz yıl ülke genelinde binlerce kişi kurban bağışında bulundu. İlçemizden de bir önceki yıla göre daha fazla gönüllü bağış yaptı. Kızılay'a bağış miktarı ilçemizde her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu yıl kurban bağışlarının daha da artacağına inanıyor ve ilçe halkımıza bir kez daha kurbanlarınızı Kızılay'a bağışlayın çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Türk Kızılayı'nın bağışlanan kurbanların İslami kurallara uygun şekilde kestiğini ve yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştırdığını kaydeden Boyacı, "Kesilen her hayvan için bağışta bulunanların isimleri kayıt altına alınıyor ve kesilirken ismi okunuyor. Daha sonra o kesim anının videosu şubemize gönderiliyor. Biz de burada bağışta bulunan yardımseverlere kendi kurbanının videosunu izletiyoruz. Ayrıca kurbanından hazırlanan konserve kavurmayı da kendisine takdim ediyoruz. Böylelikle bağışta bulunanlar hem
kendi kurbanlarının kesim anını görebiliyorlar hem de kurbanlarının etinden yiyebiliyorlar" diye konuştu.
Kurbanlarını Kızılay'a bağışlamak isteyenlerin herhangi bir Kızılay Şubesi'ne başvurabileceği gibi bütün bankalardaki Türk Kızılayı hesabına da kurban bedelinin yatırılabildiği bildirildi. Ayrıca 168 numaralı ücretsiz bağış ve danışma hattından, kurumun internet sitesinden ve 2868 numaralı Kızılay posta çeki hesabından kurban bağışı yapılabileceği öğrenildi.