Güney Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güney Rotary Kulübü'nün 2010 yılı meslek hizmet ödülü Mahmut Hazım Kısakürek ve Adana Devlet Tiyatrosu'na verildi.

Güney Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödülleri Sahiplerini Buldu
Hizmet idealinde birleşmiş iş ve meslek sahipleri Rotaryenler için çok saygın bir etkinlik olan "Rotary Meslek Hizmet Ödül Töreni"ni gerçekleştirdi. Bu gecede Güney Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. İş ve meslek onurunu gözeterek yaptıkları başarılı çalışmaları ile meslektaşlarına, topluma ve genç meslek sahiplerine örnek olan Mahmut Hazım Kısakürek'e ve Adana Devlet Tiyatrosu kurumu adına Tiyatro Müdürü Fırat Demirağ'a ödülleri takdim edildi. Oldukça duygusal anlar yaşanan gecede ödül sahipleri ile ilgili renkli sunumlar da yapıldı.
Güney Rotary Kulübü Başkanı Tijen Türeli konuşmasında, yaşamını geleneksel Türk gölge oyunu olan Karagöz-Hacivat sanatını yaşatma, öğretme ve yaygınlaştırmaya adamış olan Mahmut Hazım Kısakürek'e ve tiyatroyu kent yaşamının bir parçası haline getirmek için 29 yıldır büyük emek veren, yeni atılımlarla kendisini sürekli geliştiren Adana Devlet Tiyatrosunun sanatçılarına, teknik kadrosuna ve idari personeline teşekkür etti.
Türeli şunları söyledi:
"Meslek Hizmet Ödülü takdim ettiğimiz değerli sanatçılarımız ve kurum çalışanları, Adana'mızda sahne sanatlarının değişik kollarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için örnek çalışmalar yürüttüler. Bizleri eğlendirerek veya hüzünlendirerek ama mutlaka düşündürerek, yaşamdaki çelişkileri, sorunları yansıttılar, insan doğasına ışık tuttular. Ben de, sanata ve sanatçıya her zaman büyük önem vermiş olan Güney Rotary Kulübü'nün bir üyesi olarak, daha duyarlı, daha hoşgörülü, daha çağdaş ve eleştirel düşünceye sahip bir toplum olabilmemiz için hizmet projelerimizle her zaman sanatçılarımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Mahmut Hazım Kısakürek ve Adana Devlet Tiyatrosu adına Tiyatro Müdürü Fırat Demirağ yaptıkları teşekkür konuşmalarında, bu ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini, onurlandırdığını ve daha da iyi projeleri gerçekleştirmeye devam etmek için güç verdiğini belirttiler.