Gaziantep'te yılda 40 bin adet büyükbaş hayvan yetiştirilecek

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı (2008-2012) kapsamında çiftçilere besi, damızlık, küçükbaş yatırımlarına ilk 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 7 yıl v

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı (2008-2012) kapsamında çiftçilere besi, damızlık, küçükbaş yatırımlarına ilk 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 7 yıl vade ile kredi verilecek.

Kredi kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olduğunu belirten Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı,

Gaziantep'te 2010 yılı Kasım ayı itibariyle İl Özel İdaresinin çalışma sahasında 47 kuruluşa inşaat ruhsatı verildiğini ifade etti. Teşvikle süt sığırcılığının geliştirileceğini, modern işletmelerin kurulacağını, hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin artırılacağını belirten Kamçı, "Ülkemizde hayvancılığın yok olma noktasına gelmesiyle et fiyatlarında meydana gelen artışlar, bu işletmelerin tam kapasite faaliyete geçmesiyle kısmen çözüleceği inancındayız. İdaremize yapı ruhsatı için müracaat eden işletmelere en kısa zamanda ruhsatları verilmekte olup, gerek teşvikten yararlanmak ve gerek kendi imkânları ile bu tesisleri kurmak isteyenlerin idaremize müracaat etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile ruhsatsız (kaçak) inşaat yapanlara çok ağır cezalar verilmektedir." şeklinde konuştu.

Toplam 60 bin m2 kapalı alanda faaliyetlerine başlayan bu işletmelerde yılda yaklaşık 40 bin adet büyükbaş hayvan yetiştirilecek. İnşaat süreleri ortalama 1 yıl olup, özel idareden Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi alındıktan sonra işletme belgesi için Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat yapılabilecek.