Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi başkanı değişti

Mersin hakimi olarak atanan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Devlet Demirbilek'in yerine Kars Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan getiril

Mersin hakimi olarak atanan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Devlet Demirbilek'in yerine Kars Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan getirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), unvanlı hakim ve savcı atamalarını tamamladı. Ataması yapılan 190 unvanlı hakim ve Cumhuriyet savcısının yeni yerleri, ilgili kararnamede yayınlandı. Buna göre Fethiye'de tek değişiklik Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığında oldu. Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı da olan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Devlet Demirbilek, Mersin hakimliğine atandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına ise Kars Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan getirildi.

2004 yılında Seferihisar Hâkimliği yaparken Fethiye Ağır Ceza Hakimi olarak atanan Devlet Demirbilek 6 yıldır Fethiye'de görev yapıyordu. Devlet Demirbilek, Kelebek operasyonu davasına bakmış ve 15 sanığa toplam 98 yıl hapis cezası vermişti. Demirbilek'in yerine göreve gelen Ümit Selçuk Doğan ise 2006 yılında Çayeli Hakimliği'nden Kars Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirilmişti.