Erzurum'da Yarın 2 Dakika Siren Çalacak

Erzurum'da yarın afet sirenleri çalacak.

Erzurum valiliği yaptığı yazılı açıklamayla vatandaşları uyardı. Düşman saldırısını önceden haber almak ve tehlikeye karşı halkı uyararak sivil savunma tedbirlerinin alınmasını sağlamak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince yurt çapında kurulmuş olan ikaz ve alarm sistemleri, sirenlerini bu sefer 10 Kasım günün saat 09.05'te Ulu Önder Atatürk için çalacak.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümü olan 10 Kasım günün saat 09.05'te iki dakika süre ile çalınacak sirenlerin halkı endişeye sevk etmemesi için Erzurum Valiliğinden bir açıklama yapıldı.
Erzurum Merkez ve İlçelerinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer kurumların sirenlerinin iki dakika süre ile çalınacağının belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"İl ve ilçe genelinde ikaz alarm haberlerinin duyurulması, mevcut sirenlerin faal halde tutulması ve Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü olması münasebetiyle, ilimizde ve ilçelerimizde mevcut olan sirenler çaldırılacaktır. Bu amaçla İlimiz merkezi ve İlçemizde 10 Kasım 2010 günü saat 09.05'te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kuruluşların sirenleri 2 (iki) dakika süre ile Sarı İkaz (Düz Siren Sesi) şeklinde çalacaktır."