Çinli sporcular Türk bayrağını dalgalandırmak için ter döküyor

Türk vatandaşlığına geçen Çinli sporcuların hedefi şampiyonalarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.

Kebap yeyip şalgam içerek maçlara hazırlanan

Türk vatandaşlığına geçen Çinli sporcuların hedefi şampiyonalarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.

Kebap yeyip şalgam içerek maçlara hazırlanan Adana İhtisas Kulübü Masa Tenisi Takımı sporcuları aynı zamanda Masa Tenisi Milli Takımı'nda da oynuyor.

Türk vatandaşı olduktan sonra Şirin ismini alan Şirin He, 16 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Çin'de ailesinin tek çocuğu olan He'den sonra yine Türk vatandaşı olup Bora ismini alan Wang da Adana'ya getirmiş. Daha sonra ikisi de Türk vatandaşı olmuş.

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Çinli sporcular, her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Çinli sporcular Türk adet ve göreneklerine de çabuk adapte oldu. Özellikle Adana kebabına bayılan sporcular, şalgamı da içmeyi ihmal etmiyor. Çinli sporcuların aileleri de Adana'ya konuk edildi.

Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Adil Yiğenler, takımın son yıllarda büyük bir başarı grafiği çizdiğini söyledi. "Adana'da sporun her dalında büyük bir başarı gözleniyor." diyen Yiğenler, "Masa tenisi kulüp başkanı olarak da bu başarıda özellikle spor il müdürümüzün valimizin emekleri ve gayretleri var. Takımda iki tane Çinli sporcumuz var. Bir tane Mısırlı sporcumuz var. Bu Çinli sporcularımızdan bir tanesi Türk vatandaşı oldu. Şu anda, Türk Milli Takımı'nın birinci oyuncusudur. Dünyanın en önde gelen sporcularıyla başa baş mücadele ediyor. Dünyada ve Avrupa'da Adana masa tenisi konuşulur hale geldi. Buradan da bütün Adana'yı masa tenisine desteğe bekliyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise 2006'da Adana'dan Milli Takım'da sporcu sayısının 20 civarında olduğunu şu an 90'ın üzerine çıktığını söyledi.

Hadi, "Bütün branşlarda olduğu gibi masa tenisini belli bir noktaya taşıdık. Masa tenisindeki bütün kulüp çalışmaları, il temsilciliğinin faaliyetleri ve antrenörlerimizin okullarda iyi bir alt yapı oluştu. Şimdi masa tenisi her ailede konuşulan bir branş haline geldi. Bunda da Adana'nın Avrupa'da söz sahibi olması Adana'mız için Türk sporu için bir gurur vesilesidir. Kulüp yöneticilerimize, il temsilcimize, antrenörlere, herkese buradan teşekkür ederim." dedi.

Türkçe'yi kısa zamanda öğrenen Çinli sporcu Şirin He, Türkiye'yi ve Adana'yı çok sevdiğini söyledi. He, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Bize çok yardımcı oluyorlar. Kulüp yöneticilerimiz olmasaydı çok sıkıntı yaşardık. Türk vatandaşı oldum ve bu sayede Türk milli takımında oynayabiliyorum. Milli takımda maçlara katılıyoruz ve önümüzdeki maçlarda da Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum." ifadesini kullandı.