CHP'li Gezmiş: 10 Kasım, kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, 10 Kasım gününün, kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olduğunu söyledi.

1

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, 10 Kasım gününün, kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olduğunu söyledi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü sebebiyle yazılı açıklama yapan CHP Giresun İl Başkanı Gezmiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün, bugün düşünceleri ve eserleriyle yollarını aydınlattığını savundu. Büyük önderin özgürlük, değişim ve çağdaşlaşma projesi olan laik Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde de içtenlikle benimsenmesi, savunulması, kararlılıkla korunması gereken en önemli eserlerinden birisi olduğunu aktaran Gezmiş,"Atatürk Türkiye'sinin olmazsa olmazları olan laik Cumhuriyetimize, toprak bütünlüğümüze ve ulusal birliğimize yönelik tehdit ve tehlikeler çok belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ama mutlulukla belirtmeliyim ki, toplumumuzun her kesimi giderek büyüyen bu tehdit ve tehlikelerin farkına varmaya, Atatürk ilke ve devrimlerini her geçen gün daha kararlılıkla sahiplenmeye, savunmaya başlamıştır. Onun için, 10 Kasımlar bu yüzden kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür." ifadelerine yer verdi.

Aykut Gezmiş, CHP'lilerin dün Mustafa Kemal ile çıktıkları yolda, bugün de Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında kararlılıkla yürümeye devam edeceğini belirtti.