'Bu Benim Eserim' Proje Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ankara'da ilköğretim 6, 7 ve 8

Ankara'da ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Bu Benim Eserim", Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışması kapsamında, özellikle fen bilimleri ve matematik öğretmenleri başta olmak üzere 25 ilçeden proje çalışmalarına danışmanlık yapmak isteyen öğretmen, okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Necla Kızılbağ Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda AR-GE Ulusal Projeler Ekibi tarafından katılımcılara proje hazırlama basamaklarıyla ilgili bilgi verildi.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu Benim Eserim" projesinin aslında bir yarışma olduğunu fakat projede yer alan eserlerin geliştirilerek sergilenebilecek düzeye gelmesinin amaçlandığını söyledi. Ar-Ge Birimi Ulusal Projeler Bölümünün yoğun çabası ile 2005-06 eğitim öğretim yılında başlayan çalışmanın 2009-10 eğitim öğretim yılında Ankara'da zirveye çıktığını ifade eden Aydoğan;" 4 yıl önce 400 proje ile başlayan çalışmalarda geçen yıl 2885 projeye ulaşıldığını
kaydetti. Bu dönemde bin 580 ilköğretim okulundan okul başına 3 projenin kabul edildiğini belirten Aydoğan, "En son 2885 olan proje sayısını bu yıl 5000'e çıkararak, her okuldan 5 projenin sürece katılmasını hedefliyoruz." dedi. Proje sürecinde okullarda beyin fırtınası yapmanın, çocukların akıl ürünlerini ortaya çıkarmalarını sağlayacak önemli bir ders dışı etkinlik olduğunu belirten Aydoğan, sürecinin öğretmenler için de bir liderlik ve çocukları yönlendirme; aynı zamanda okulların performans göstergesi
olacağını kaydetti.. Uluslararası projelerde Ankara'nın şimdiye dek hep birinci olduğunu ifade eden Aydoğan, bunun çalışmaları birlikte değerlendirmekle mümkün olduğunu ve bundan sonra da aynı şekilde davranmak gerektiğini söyledi.
Eğitimcilerin, çocukları motive edip sınavlara hazırlamaktan öte sorumlulukları olduğunu vurgulayan Aydoğan, Avrupa'daki eğitimcilerin ülkemizde öğretmenin sınıfa girmesiyle öğrencilerin ayağa kalkmasını hayret ve hayranlıkla izlediklerini kaydederek, bunun gibi değerlere mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. "Buradaki esas nokta ise öğretmenin liderlik vasfı ile ilgilidir. Bir öğretmenin sosyal çevresi, arkadaşları ve ailesi önemli unsurlardır. Öğrenciyi etkilemenin bir tek yolu asla ve asla
bilgi değildir; onları sevmektir. Onlarla bütünleşip onlarla yoğunlaşmaktır. Eğer öğretmen bunu başaramazsa aile, televizyon, çevre; her şey onu etkileyecektir. En az etkileyense öğretmen olacaktır." diyen Aydoğan; öğretmenlerin, öğrencilerini etkileyecek ve onlar tarafından ömür boyu hatırlanacak bir konumda olmak gibi bir şansa sahip olduklarını dile getirdi.
25 ilçede toplam iki bin 100 öğretmenin bir araya geldiği toplantıda öğretmenlere "Bilimsel Proje Hazırlama Basamakları", "Buluş Nasıl Yapılır?" "Örnek Projeler", "Proje Başvurusunun Yapılması (Uygulamalı)" ve "Okulların Geçen Yıllara Ait İstatistiki Bilgileri" başlıklarında sunumlar yapıldı.