Boşnak Öğrenciler Eğitim İçin İnegöl'de

Türkiye Diyanet Vakfı ve İnegöl Müftülüğü iş birliğiyle Bosna Hersek'in Sancak bölgesinde bulunan Yeni Pazar şehrinden 25 Boşnak öğrenci, hem din, hem de Türkçe eğitimi için İnegöl'e geldi.

Boşnak Öğrenciler Eğitim İçin İnegöl'de
İnegöl'e gelen öğrencilerden 6 kız öğrenci Kestel Kız Kur'an Kursu'na gönderilirken, 19 erkek öğrenci ise İnegöl Merkez Erkek Kur'an Kursu'nun yatılı bölümüne yerleştirildi. Boşnak öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müfredatı doğrultusunda 8 ay eğitim görecek olan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün temin ettiği öğretmenlerin nezaretinde Türkçe de öğrenecek.
İnegöl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, İnegöl'de 5 yıldır bu organizasyonun sürdüğünü , "Geçen sene de aynı bölgeden 11 öğrencimiz gelmişti. Bu sene 19 öğrencimiz, kursumuzda normal kalan öğrencilerin müfredatını takip ederek, Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve ahlak bilgileri gibi konularda 8 ay ders görecek. Şu an öğrencilerimiz Türkçe bilmiyor. Boşnakça konuşuyorlar. Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Türkçe kursu da açacağız. Kalacakları süre içinde Türkçe de öğrenecekler. Bu sayede dostluğumuz ve kardeşliğimiz daha da pekişmiş olacak" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı'na, yabancı çocukların din eğitim almalarına imkan sağladığı için teşekkür eden Sırbistan İslam Birliği Başkan Yardımcısı Jakup Lakovic, "Geçen sene 11 öğrencimiz burada Ku'an-ı Kerim'i ve Türkçeyi öğrendi. Program, bu senede başka öğrencilerle devam ediyor. Bundan sonra da inşaallah devam edecek. Geçen sene İnegöl'de eğitim gören öğrenciler çok memnun kaldılar. Eğer memnun kalmasalardı, zaten bugünki öğrenciler gelmezlerdi. Bizler bu birlik ve beraberliği devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.