Avcılar doğaya meşe palamudu ve badem tohumu ekecek

Kayseri Çevre ve Orman Müdürlüğü, avcılara doğaya ekmeleri için 500 kilo meşe palamudu ve badem tohumu dağıttı.

Kayseri Vali Yardımcısı Azmi Çelik,

Kayseri Çevre ve Orman Müdürlüğü, avcılara doğaya ekmeleri için 500 kilo meşe palamudu ve badem tohumu dağıttı.

Kayseri Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Çevre ve Orman Müdürlüğü fidanlığında düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, avcıların kendilerine teslim edilen meşe palamudu ve badem tohumlarını, avlandıkları bölgelerde toprakla buluşturmalarını istedi.

Azmi Çelik, "Bundan sonra avcılarımızın da doğada dikili birkaç ağacı olacak. Avcılarımızın, diktikleri meşe palamudu ve bademlerin daha sonra bakımlarını da yapacaklarına, fidanlara çocukları gibi bakacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Kayseri Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan'da avcılara doğaya dikmeleri için 500 kilo meşe palamudu ve badem tohumu dağıtılacağını söyledi.

Kayseri'de 11 avcı derneğine kayıtlı 2 bin üye bulunuyor. Derneklerin üyelerine dağıtımını yapacağım tohumlarla ilgili yeni talep olursa Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından temini sağlanacağı bildirildi.

Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Develioğlu da avcıların doğa dostu olduklarını ve tohum dikimini gönüllü olarak yapacaklarını dile getirdi. Ağaçlandırma Şube Müdürü Yunus Güneş de avcılara meşe palamudu ve bademlerin nasıl dikileceğini uygulamalı olarak anlattı.