Antalya'da yazdan kalma günler yaşanınca insanlar denize koştu

Antalya'da güneşli havayı fırsat bilenler, deniz suyu sıcaklığının 23 derece civarında olması üzerine plajları doldurdu. Konyaaltı sahilini tercih ede

Antalya'da güneşli havayı fırsat bilenler, deniz suyu sıcaklığının 23 derece civarında olması üzerine plajları doldurdu. Konyaaltı sahilini tercih edenler bol bol denize girip güneşlendi.

Türkiye'nin birçok yerinde kış şartları hâkim olmasına rağmen Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Güneşli havayı fırsat bilenler kendilerini dışarı atarken, tercih edilen yerlerin başında sahil geliyor. İnsanların akın ettiği yerlerden birisi de dünyaca tanınan Konyaaltı Plajı. Antalyalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler yan yana denize girip güneşli havanın tadını çıkardı.

Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 23 derece civarında olduğu Antalya'ya Almanya'nın Berlin şehrinden geldiğini söyleyen Kemal Önal, "Hava çok güzel, deniz çok sıcak. Bu güzellikten faydalanıyorum. Almanya'da ne yazın ne de kışın bu imkânı asla bulamazdım. Almanya'da hava devamlı bulutlu ve yağmurlu. Berlin'de hava sıcaklığı bugün gece 2, gündüz 7 derece. Kars Ardahanlıyım memleketime bile kar yağdı. Antalya bambaşka." diye konuştu.

Güzel havayı fırsata dönüştürenlerden birisi de Antalya'da eczacılık yapan Fuat Kandam oldu. Yaklaşık 2 saat denize girdiğini anlatan Kandam, "Herkese tavsiye ediyorum. Dinç kalmak, stresinizi atmak, günün size getirdiği yorgunluktan kurtulmak istiyorsanız günde hiç olmazsa 1 saat denize girin." dedi.

Kandam, Türkiye'de kış şartları hâkim olmasına karşın Antalya'nın yazdan kalma günler yaşamasını "Allah'ın bir lütfü." sözüyle değerlendirdi.