AB ilerleme ve genişleme belgesinde, Kıbrıs ile ilişkiler yer aldı

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, tarafından açıklanan İlerleme Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi'nde Türkiye'nin acil

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, tarafından açıklanan İlerleme Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi'nde Türkiye'nin acilen Güney Kıbrıs ile ilişkileri normalleştirmesi istendi.

Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, aday ülkelerle ilgili yıllık İlerleme Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi'ni açıkladı. Füle, belgeden alıntı yaparak Türkiye'nin Ek Protokol yükümlülüklerini 'hala yerine getirmediğini' ve Kıbrıs Rum kesimiyle ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerlemediğini söyledi.

Genişlemeden sorumlu komisyon üyesi Füle, Türkiye'nin yasal reformlara devam ettiğini ifade ederek, Anayasa referandumuna değindi. Füle, belgeden alıntı yaparken Türkiye'nin Ek Protokol yükümlülüklerini "hala yerine getirmediğini" ve Kıbrıs Rum kesimiyle ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerlemediği, AB Komisyonu'nun konuyu yakından izlemeyi sürdüreceğini dile getirdi.