Gesi Bağları'nda İlgi Çeken İdam Sahnesi

Dış güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara Kayseri'de karşı çıkan bir grup vatanseverin mücadelesini anlatan Gesi Bağları filmindeki idam sahnesi Cumhuriyet Meydanı'nda çekildi

Gesi Bağları'nda İlgi Çeken İdam Sahnesi
Dış güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara Kayseri'de karşı çıkan bir grup vatanseverin mücadelesini anlatan Gesi Bağları filmindeki idam sahnesi Cumhuriyet Meydanı'nda çekildi. Şekip Taşpınar darağacına asıldı.
Öğle saatlerinde set ekibi tarafından getirilen darağacının montajı vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi. Darağacının kurulmasından sonra Şekip Taşpınar'ın asılma sahnesi çekildi. Çekim öncesinde set ekibi tarafından tüm önlemler alındı. Vatandaşların da meraklı bakışları altında Şekip Taşpınar'ın asıldığı sahne çekildi.
Gesi Bağları'nın tarihi bir film olmadığını günümüzdeki olayların gelişmelerini anlattığını söyleyen Levent İnanır, "Ülkemiz dış güçler tarafından kuşatma altına alınmış. Böyle bir dönemde Kayseri'deki vatansever, sağduyulu insanlar ülkesine sahip çıkma adına bu dış güçlerle mücadele eder. Bu mücadelede vatan hainlerine karşı mücadelelerini sürdürür. Filmin senaryosunda olduğu gibi vatan haini olan kişi idam edilir. Daha detaylı bilgi vermem de doğru olmaz" diye konuştu.