Kaymakam Roman Çocuklarının Okuduğu Okulu Gezdi

Balıkesir'in Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ağırlıklı olarak Roman vatandaşların çocuklarının okuduğu, Gazi İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Roman Çocuklarının Okuduğu Okulu Gezdi
Gazicelal mahallesinde bulunan okulun sınıf, kantin ve tuvaletlerini gezen Osman Tunç, okulun tuvaletlerini beğenmedi. Okul Müdürü Yaşar Erdem ve okul yetkililerinden okulda hijyen kurallarına dikkat edilmesini isteyerek, tuvaletlerinde ise mutlaka sabun bulundurulmasını istedi.
Her şeyin devletten de beklenmemesi gerektiğini belirten Tunç, çocukların ebeveynleri tarafından temizlik konusu, okulun genel bakımı, araç ,gereçlerin bakımı ve okula zarar verilmemesi konusunda çocukların anne ve babalarına da önemli görevler düştüğünü söyledi. Tunç, "Biz tuvaletlere sabun koyup, onlar çocuklar tarafından atılırsa bu da olmaz. Duvarların boyasını yapar, ondan sonra bu duvarlar karalanırsa bu da olmaz. Kısaca anne ve babalara da okulun dışında bu konuda önemli görevler düşüyor. Çocuklarına devletin malına sahip çıkılmasını, okulun dışında evlerinde de çocuklarına öğretmeliler" diye konuştu.
Okul müdür makamında Kaymakam Tunç, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve Roman Derneği başkan yardımcısı Oktay Sümertaş ve diğer yetkililer ile birde toplantı düzenledi. Okulun sorunların masaya yatırıldığı toplantıda, okulun ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi konusunda Kaymakam Tunç, belediyenin desteği ile çalışma başlatılacağını bildirdi. Çalışmalar kapsamında, okulun elektrik, kalorifer problemi, okul duvarlarının bakımı, duvar üzerindeki tellerin bozuk olan yerlerinin yapılması, önlüğü bulunmayan öğrencilere önlük ve kırtasiye yardımı yapılması kararlaştırıldı.