Mhp Türk Büro-sen Adana Şubesi'nin Genel Kurulunda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, çok zor ve çetin, sıkıntılı bir dönemden geçerken herkesi MHP şemsiyesi altında buluşmaya davet etti.

Mhp Türk Büro-sen Adana Şubesi'nin Genel Kurulunda
Tankut, İl Başkanı Ahmet Erdoğan ve Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile birlikte, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Adana Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Tankut, sendika binasında düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, "Bütün milli ve dini değerlerimiz Başbakan'ın kendi ifadesiyle hazmettire hazmettire istismar edilmekte, sinir uçlarımız, milli refleksimiz köreltilmekte, milli kimliğimiz unutturulmak istenmekte, ne yazık ki geleceğimiz ipotek altına alınmakta, böyle bir tablo karşısında da bu milletin mensupları olarak büyük bir endişe ve sıkıntı içine düşmekteyiz" şeklinde konuştu.
Tankut "O yüzden ülkemizin içinde bulunduğu durumu çok iyi idrak etmek mecburiyetindeyiz. Ekonomiden siyasete, dış politikamızdan, sosyal hayatımıza, insanlarımızın temel meselelerinden, bölücü hainlerin yaptığı eylemlere kadar bugün Türkiye'de neler oluyor, hangi gelişmelerle insanımız karşı karşıya kalmış, bunların hepsini bu milletin mensupları olarak biz, ama onunda ötesinde bu milleti yönetme iddiasında olan her kesimin, her siyasi partinin mutlaka değerlendirme ihtiyacı vardır" ifadesinde bulundu.
Yılmaz Tankut "Ancak bugün bırakın böyle bir değerlendirmeyi, Türkiye'nin nasıl bir yol ayrımına geldiğinin farkında olmayanlar, maalesef bölücü emellere çanak tutanlar ve insanlarımızın inanç değerlerini istismar ederek adeta Türkiye'de kendi siyasi saltanatlarını devam ettirmek için bu zamana kadar milletimizin ve devletimizin bütün kazanımlarını sermaye yaparak harcamaktan çekinmeden işbaşında kalmak istemektedirler" dedi.
Tankut şöyle devam etti:
"Sekiz yıl boşa harcanmış, heba edilmiş ve bu zaman diliminde telafisi pek te mümkün olmayan pek çok hadiseler meydana gelmiş, gözümüzün içine baka baka ihanet provaları yapılmaktadır. Tablo budur. Bütün bunlar karşısında milli direncimizi, devlet olma geleneğimizi, üniter yapımızı ve 87 yıllık cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak, kollamak, bu ortak paydada buluşmak üzere Milliyetçi Hareket olarak dimdik ayaktayız ve bütün insanlarımızı, bu ülkemizin var olma mücadelesinde yanımızda görmek istiyoruz."
Tankut "İşsizlik, açlık, yoksulluk, yolsuzlukla geçen bu dönemde işçiler, memurlar, bütün kamu çalışanları da zor bir dönemden geçmektedir. Bütün vatandaşlarımızın temel sorunlarının çözümünde ve elbette bütün kamu çalışanlarının da mücadelesinde yanlarındayız, hizmetindeyiz, emrindeyiz" dedi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse'nin Divan Başkanlığı'nı yaptığı Türk Büro-Sen Adana Şubesi'nin 4.Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Turhan Topalhan ile Hüseyin Akgüç'ün listeleri oylanacak. Topalhan, yaptığı konuşmada, çalışanların hak ve menfaatlerine, örgütlenmeye yönelik ciddi şekilde baskı ve dayatmalar olduğunu, ancak yılmayıp daha da güçleneceklerini, mücadele edeceklerini söyledi.