Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Boğa: Hatay, Gaziantep'in yakaladığı başarıyı elde etti

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Hatay'ın Gaziantep ile ticaret alanında yarışmaya başladığını söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Oda

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Hatay'ın Gaziantep ile ticaret alanında yarışmaya başladığını söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği "Hatay Sanayi ve Turizm Geleceğini Konuşuyor" paneline katılmak üzere Hatay'a gelen Müsteşar Boğa, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

Hatay'ın içinde barındırdığı potansiyeli son yıllarda gün yüzüne çıkarmayı başardığını söyleyen Müsteşar Boğa, Suriye ile sağlanan vize muafiyetinin en çok Hatay ve Gaziantep illerine yaradığını belirtti.

2009 yılında Gaziantep'in dünya genelinde 8'inci büyüyen kent olma ünvanını yakaladığını da hatırlatan Boğa, "Aslında şunu söylemek yanlış olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hatay ve Gaziantep illerine ticari anlamda bir ülke bağladı. Artık bu iki il ticari olarak daha rahat edebilecek durumdadır" dedi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de TOBB verilerine göre 2009 yılında global kriz ortamında ülke genelinde iş yeri açma yüzdesinin yüzde 8 gerilemesine rağmen Hatay'da bu rakamın yüzde 9 arttığını söyledi.

Hatay Valiliği başta olmak üzere bir yol haritası hazırladıklarını ve bu yol haritasının başına turizm, ticaret ve tarımı koyduklarını kaydeden Lekesiz, "Sahip olduğumuz enerjiyi doğru yönde ilerletmek için çalışıyoruz. Komşularımızla sıfır soruna dayalı bir ilişki sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, Müsteşar Ali Boğa'ya Antakya'daki hoşgörüyü simgeleyen bir plaket hediye etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa'ya Hatay Valiliği ziyaretinde Gümrük Genel Müdür Yardımcısı Remzi Akgün ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Murat Süslü eşlik etti.