MHP'li Şafak: Hükümetle terör konusunda çıkartılacak yasalarda ortak çalışmaya hazırız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri, Taksim'de geçtiğimiz pazar günü meydana gelen terör saldırısında yaralanan polis memuru E. Y.'yi Tak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri, Taksim'de geçtiğimiz pazar günü meydana gelen terör saldırısında yaralanan polis memuru E. Y.'yi Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde ziyaret etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, ziyaret sonrası yapılan açıklamada terörün önüne geçilmesi için hazırlanacak yasalarla ilgili hükümetle ortak çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyarete; MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, MHP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ile MHP İstanbul ilçe teşkilat başkanları katıldı. Taksim İlk Yardım Hastanesi Ortopedi bölümünde tedavisi devam eden E.Y. ziyaretin gazeteciler tarafından görüntülenmesini istemedi.

Ziyaret sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Ümit Şafak, terörün önüne geçilmesi için her türlü yasanın hazırlanması konusunda ortak çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. Şafak, "Teröristlerde müzakere, görüşme olmaz. Terörist hangi silahı kullanıyorsa o silahı kullanacaksın." dedi.

MHP'li Hasan Özdemir ise TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli yapılanmanın yeni bir oluşum olmadığını ve kendisinin görev yaptığı 1999 yılından beri bir takım eylemler gerçekleştirdiklerini söyledi. Hükümetin TAK'ı yeni bir örgütmüş gibi göstermeye çalıştığını iddia eden Özdemir, TAK'ın PKK'nın metropollerde eylem yapan bir örgütü olduğunu ifade etti.