Erdemli Belediyesi'nden Meslek Kursu Atağı

Erdemli Belediyesi'nin öncülüğünde Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ortaklığı ile ilçede 32 mesleki eğitim kursu açılacağı bildirildi.

Erdemli Belediyesi'nden Meslek Kursu Atağı
Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede faaliyet gösteren mesleki eğitim kurslarını gezdi. 10 kursun faaliyete başladığı bildirilirken, toplamda 32 kursun açılacağı ve şu ana kadar yaklaşık 500 kursiyerin kaydedildiği belirtildi.
Kurs merkezlerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Özefe, böylesi faaliyetlerin önemine değinerek, üretim konusunda daha gayretli olunması gerektiğini vurguladı. Meslek eğitim kurslarının başarılı olduğunu söyleyen Özefe, katkıda bulunan kurumlara teşekkür etti.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, kurs ve kursiyer sayısının daha da artacağını söyledi. Şu an 10 kursun açıldığını ifade eden Tollu, toplamda 32 kursun faaliyette olacağını, vatandaşlardan gelen taleplere göre bu sayının daha da artış gösterebileceğini kaydetti. Açıklamasında şu an yaklaşık 500 kişinin kurslara kaydolduğunu dile getiren Tollu, "Güzel bir mekanda insanlarımızın tamamını üretir bir duruma getiriyoruz. Ülke kalkınmasının yegane unsuru üretimden geçiyor. Üretimin de yegane unsuru atıl olan kaynaklarımızı verimli hale getirmektir. Ev hanımlarımızın, engellilerimizin bu şekilde üretir durumda olması, inşallah hem kendi aile bütçelerine katkı sağlayacak hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacaktır. 2007 yılında dünya krizle boğuşurken Çin yüzde 7'lik bir büyümeyi sağladı. Bu büyümenin altında yatan yegane unsur, Çinlilerin evlerinin bir odasını atölye şekline getirmeleri ve orda ürettikleri ürünleri dünyaya pazarlamalarıdır. Biz de bu çalışmayla ev hanımlarımızı üretir hale getirmeye çalıştık. Belediyemizin fiziki mekanı tahsisinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün müşterek gayretleriyle bu kurslarımızı açtık. Erdemli'de yaşayan insanların tamamının meslek sahibi olmalarını sağlayacağız" dedi.
Tollu, kursiyerler arasında 10 engelli öğrenci olduğunu da ifade ederek, belediye olarak bu kursiyerleri her gün evlerinden alıp evlerine bıraktıklarını dile getirdi.