Çocuk Parklarına Çirkin Saldırı

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi tarafından bir süre önce 4 ayrı mahallesinde yaptırılan 5 çocuk parkının ikisi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi.

Çocuk Parklarına Çirkin Saldırı
Beldenin Yalım Erez ve Şafak mahallerinde bulunan çocuk parklarını tahrip eden kişi veya kişiler park içinde bulunan çocuk oyun alanları ve oturma banklarını tahrip ettiler. Park içinde bulunan salıncakları sökerek götüren kişi veya kişiler park duvarlarını da yakarak parkı kullanılmaz hale getirdiler.
Çocuk parklarında yapılan tahribatı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Ergüneş "Çok kısıtlı imkanlarla bütçemizi zorlayarak beldemizde bir ilki gerçekleştirerek 4 ayrı mahallede yaptığımız 5 adet çocuk parkının ikisinde kendini bilmez bazı kişi veya kişiler tarafından ciddi bir şekilde saldırı yapılmıştır. Yapılan saldırı da açıkça görülüyor ki yaptığımız hizmetler bazı çevreler tarafından rahatsızlık uyandırıyor. Yapılan hizmetleri içlerine sindiremeyen çevreler tepkilerini böyle ucuz ve kişiliksizce sergiliyorlar. Yapılan saldırı bilinçli olarak yapılmış bir saldırıdır. Yapılan saldırı belde halkına ve çocuklarına yapılmıştır. Bu saldırıyı tasvip etmek mümkün değildir" dedi
ÇOCUK İŞİ DEĞİL
Yapılan saldırının çocuklar tarafından yapılabilecek bir saldırının olmadığını belirten Başkan Ergüneş, "Bu parklar, 7-14 yaş arasındaki çocukların oyun oynayabilecekleri alanlardır. Yaptığımız tüm parklarda ciddi bir işçilik sergiledik. Özellikle oyun alanlarını ve oturma banklarını betonla çok sağlam hale getirdik. Yapılan saldırı da açıkça görülüyor ki bu saldırıları yapanların çocuklar olmadığı gözlemleniyor. İki yetişkin insanın zorlukla sökebileceği banklar nasıl oluyor da çocuklar tarafından sökülebiliyor. Parkın zemininde bulunan parke taşları nasıl ve ne şekilde sökülebiliyor. Salıncak ve kayıncaklar nasıl yakılabiliyor, duvarlar ateşe veriliyor. Bunları teker teker araştıracağız, yapan ya da yapanların hepsini ispat edip halkın karşısına çıkaracağız. Halkımızın değerlerini, çocuklarımızın oyun alanlarını yakıp, yıkan kişilerden hesap soracağız" diye konuştu.
PARKLAR TEKRAR ONARILACAK
Tahrip edilen parkların tekrardan onarılacağını söyleyen Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Tahrip edilen parklarımızı tekrar onarıp çocukların hizmetine sunacağız. Çocukların içinde yaşamaktan zevk alacakları yaşam alanları sunma konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek. Buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza çağrımızdır, lütfen bu parklara sahip çıkın bu parklar geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın alanlarıdır. Bu saldırıları yapanlar üretmiş olduğumuz hizmetten rahatsızlık duyuyorlar. Ama onlara çağrımızdır siz ne kadar tahrip ederseniz edin, bizde o kadar onarıp tekrardan hizmete sunacağız."