BAE, 300 milyon dolarlık Black Hawk helikopteri alıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Kuvvetleri, Sikorsky ile 300 milyon dolar değerinde 20 UH-60L Black Hawk helikopteri satın almak için anlaşma imz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Kuvvetleri, Sikorsky ile 300 milyon dolar değerinde 20 UH-60L Black Hawk helikopteri satın almak için anlaşma imzaladı. Yeni anlaşma ile BAE'nin Black Hawk helikopteri için verdiği toplam sipariş 60'a ulaştı.

Dubai'de dün başlayan ve üç gün sürecek olan Helikopter Şovu'nda ilan edilen anlaşmaya göre, yeni 40 adet UH-60M Black Hawk, Şubat 2011'de teslim edilecek ve diğer teslimatlar 2013'e kadar devam edecek.

Üretici firma Sikorsky'nin Avrupa ve Ortadoğu Başkan Yardımcısı Joseph Gigantelli, UH-60M helikopterleri ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'na 600 milyon dolara sattığını, ajansın da BAE hükümetine teslim edeceğini açıkladı. BAE hükümetine olan maliyet ise belirtilmedi. Helikopterler fabrikadan 'yeşil' olarak yani silahla donatılmadan çıkacak.

BAE daha önce de Sikorsky'den 2008'de 10 adet Lima UH-60 modeli satın almıştı. Yetkiliye göre Sikorsky'nin müşterileri arasında BAE'nin yanısıra Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün bulunuyor.