Namık Kemal İlköğretim Binası Yıkıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde işyerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işadamı ve eşinin adına çocukları tarafından yeniden yaptırılacak olan Namık Kemal İlköğretim Okulu binasının yıkım işlemi tamamlandı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde işyerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işadamı ve eşinin adına çocukları tarafından yeniden yaptırılacak olan Namık Kemal İlköğretim Okulu binasının yıkım işlemi tamamlandı.
Hayırsever Ziver Karataş ve eşi Ayşe Karataş adına yaptırılacak okulun protokolü Bursa Valiliği binasında imzalandıktan sonra Gemlik Belediyesi ekipleri tarafından binadaki malzemeler boşaltılarak Kız Meslek Lisesi binasına taşınmıştı. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in girişimleri ile merhum Ayşe ve Ziver Karataş'ın çocukları tarafından yaptırılacak olan Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu, 2 yıl içerisinde tamamlanarak eğitim öğretime başlayacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çakır İnşaat Müteahhitliği firmasına verilen binanın yaklaşık 15 gün önce başlanan yıkım çalışmaları tamamlandı.
Dr. Ziya Kaya Mahallesi Ilıca Caddesi'nde oldukça elverişsiz koşullar altında eğitim veren ve 1999 depremi sonrasında hasarlı raporu verilen Namık Kemal İlköğretim Okulu yerine, bir yıl önce iş yerinde geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Karataş Demir Çelik Sanayi Şirketi sahibi Ziver Karataş ve eşi Ayşe Karataş adına okul yaptırılıyor.
Çocukları tarafından 2 yıl içinde yeniden yaptırılacak olan Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun yeni ismi ise Ayşe-Ziver Karataş İlköğretim Okulu olacak. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak okul 20 derslik,10 idari birim, laboratuar, kantin, spor salo nu ve 2 çok amaçlı salondan oluşacak. 687 metrekarelik alan üzerine yapılacak Ayşe Ziver Karataş İlköğretim Okulu, 2 yıl içinde anahtar teslim hizmete girecek.
Boşaltılan alanın yakın bir zaman içinde binayı yapacak olan müteahhit firmaya teslim edilerek zemin etüt sondaj çalışmalarına başlanacağı açıklandı.