Milli Eğitim Şurası'nda ahlaki ve manevi değerlerin korunması yönünde tavsiye kararı alındı
18. Milli Eğitim Şurası'nda, isteyen anne babaların, çocuklarına seçmeli din eğitimi verilerek ahlaki ve manevi değerlerin korunması yönünde tavsiye k
18. Milli Eğitim Şurası 4. gün çalışmaları sona erdi. Şura Genel Kurulu'nda, Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi Komisyon Raporu görüşmelerinde, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, '"Anayasa'nın 24. maddesinin 'Din ve ahlak eğitim ve öğretimi devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi, ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır.' hükmü gereğince, isteyen anne babaların çocuklarına seçmeli din eğitimi verilerek, ahlaki ve manevi değerlerin korunması." şeklindeki önergesi kabul edildi.
Söz konusu komisyon raporunda, 'değerler eğitimi konusunda önemli işlev gören Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin çoğulcu bir anlayış ile tüm öğretim kurumlarında daha etkin olarak okutulması' maddesi de yer aldı.
ANDIMIZIN KALDIRILMASI TEKLİFİ REDDEDİLDİ
Kilis Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cinoğlu'nun, her sabah okullarda okutulan andımızın ve Milli Güvenlik dersinin kaldırılması yönündeki önergeleri kabul edilmedi.
Adana İl Milli Eğitim Müfettişi Şaban Oran tarafından, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının bahçesine okul aile birliği kaynağı kullanılarak yüzme havuzların yapılması, öğrencilere yüzme dersi verilmesi önerisi getirildi. Söz konusu önerge reddedildi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı'nın, ilköğretimi tamamlayan öğrencilerin en az bir enstrüman çalmasının zorunlu hale getirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması yönündeki önergesi de Genel Kurul'da kabul görmedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, oylamanın ardından gülümseyerek, 'Bu konu herhalde biraz yeteneğe bağlı." diye konuştu.