Tokatlı işadamları Arnavutluk'ta yatırım fırsatlarını inceledi

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyeleri Arnavutluk'a iş gezisi düzenledi. 10 farklı sektör grubundan işadamlarının bulunduğu AKSİA

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyeleri Arnavutluk'a iş gezisi düzenledi. 10 farklı sektör grubundan işadamlarının bulunduğu AKSİAD heyeti, Arnavutluk'ta çeşitli ticari görüşmelerle birlikte iş bağlantısı yaptı.

Arnavutluk gezisini değerlendiren AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, Karadeniz havzası ülkelere komşu olmanın avantajını şimdiye kadar yeterince değerlendirmediklerine dikkat çekti. Gezinin Arnavutluk'a yatırım imkanlarını daha net gösterdiğini belirten Urhan, "Buralara yatırım son derece önemlidir. Çünkü bu coğrafya dünyanın ikinci büyüyen bölgesidir. İş seyahatinde Arnavutluklu işadamları görüştük. Karşılıklı iş bağlantıları yaptık. Ayrıca bu ülkede iş yapan Türk firmaları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Ülkeler arasında dostluk ve iyi ilişkilerin artırılmasında ticaret temsilcilerine büyük görevler düşmektedir. İşadamları kuracakları güçlü ilişkiler sayesinde ülkeler arasındaki siyasi ve politik ilişkiler de düzelecek, ayrıca karşılıklı güven ve itimat ortamında daha fazla ticaret hacmi oluşacaktır. Trabzon'da geçtiğimiz ay yapılan Karadeniz İş Forumu görüşmelerinin de bir nevi semeresi şeklinde gerçekleştirdiğimiz Arnavutluk iş gezisi çok verimli geçmiştir." diye konuştu.

İşadamlarına çağrıda bulunan AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, iş yaptıkları kişi ve kurumlara güven vermelerini istedi. Urhan, birbirini tanımayan insanların sadece karşılıklı güven duygusu içerisinde ticari faaliyette bulunabileceğini ifade etti.