Rektör İnanç: Öğretim üyeleri, askerliğini yeni üniversitelerde yapsın

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, yeni kurulan üniversitelerin akademik personel sıkıntısının 'asker öğretim üyesi' formülüyle

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, yeni kurulan üniversitelerin akademik personel sıkıntısının 'asker öğretim üyesi' formülüyle çözülebileceğini söyledi. İnanç, "Askerlik çağına gelmiş olan öğretim üyeleri, ülkemizde kurulan 41 yeni üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaparak askerlik görevlerini yerine getirebilirler. Bu uygulamasına geçilmesi ile birlikte üniversitelerin öğretim üyesi sıkıntısı nispeten çözülür." dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 28 Kasım'da yaptığı rektörler toplantısında bu teklifi gündeme getirdiğini belirten İnanç, ayrıca doçentlik unvanını aldıktan sonra profesörlüğe geçiş için gerekli olan 5 yıllık bekleme süresinin, sadece yeni üniversitelere mahsus olmak üzere 4 yıla indirilmesini önerdiğini kaydetti. İnanç, "Ancak profesör olduktan sonra 2 veya 3 yıl daha çalışmasının mecburi tutulması gerektiğini ifade ettim." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Türkiye'de ilk 500 giren bir öğrencinin Muş Alparslan Üniversitesi'ni tercih etmesinin kendileri açısından onur verici olduğunu belirtti.

İnanç, "Rukiye Işık'ı öğrenci olarak ağırlamak bizim için onur verici bir durum. Ancak kendi açısından baktığımız zaman bu kızımız sırf bazı çekincelerinden dolayı Muş Alparslan Üniversitesi'nde okumaya mecbur bırakılmamalıydı diye düşünüyorum. Bu bağlamda üniversitelerin birer özgürlük anıtı, umut kalesi olması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.