Kürtçe köy ismi tartışması Muş'a sıçradı

Muş İl Genel Meclisi, 10 Kasım'da yaptığı toplantıda, köy isimlerinin yazılı olduğu Türkçe tabelalara Kürtçe eski adların da eklenmesini kararlaştırdı

Muş İl Genel Meclisi, 10 Kasım'da yaptığı toplantıda, köy isimlerinin yazılı olduğu Türkçe tabelalara Kürtçe eski adların da eklenmesini kararlaştırdı. İl Genel Meclisi Başkanı Abdulbaki Alp, valiliğe gönderdikleri karara yasal süre olan 7 gün içerisinde itiraz edilmediğini, dolayısıyla kararın kesinleştiğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapmayacağını belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise o konuyu kapattıklarını ifade etti.

Muş İl Genel Meclisi'ne 'köy ve mezra isimlerinin yazılı olduğu levhalara, vatandaşlara kolaylık sağlamak açısından Türkçe isimlerinin yanında Kürtçe isimlerinin de eklenmesi' yönündeki önerge verildi. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 13. maddesinin son fıkrasına istinaden verilen önerge, 7 ret oya karşılık 15 'evet' oyu ile kabul edildi. Kararı 10 gün önce Muş Valiliği'ne gönderdiklerini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Abdulbaki Alp, yasaya göre 7 gün içerisinde cevap verilmeyen kararın resmiyet kazandığını vurguladı. Amaçlarının vatandaşlara kolaylık sağlamak olduğunu kaydeden Alp, Meclis üyelerinin gittiği her ilçe ve beldelerde bu konu ile ilgili taleplerle karşılaştığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapmayacağını belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise, o konuyu kapattıklarını ifade etti.