Koleksiyonerler İstanbul'da buluşuyor

Türkiye'de kendi alanlarında en fazla tanınan 20 koleksiyoner, İstanbul'da bir araya geliyor. İlk kez gerçekleştirilecek 'Koleksiyonlardan Esintiler'

Türkiye'de kendi alanlarında en fazla tanınan 20 koleksiyoner, İstanbul'da bir araya geliyor. İlk kez gerçekleştirilecek 'Koleksiyonlardan Esintiler' isimli sergide, 500'den fazla paha biçilemez koleksiyon eseri yer alacak.

Bakırköy Ataköy'de bulunan Airport Outlet Center Türkiye'de ilk kez kendi alanlarında en fazla tanınan 20 koleksiyoneri bir araya getirerek 'Koleksiyonlardan Esintiler' adlı sergiye ev sahipliği yapacak. 4 Aralık'ta açılacak sergide; Türkiye'nin önde gelen piyango koleksiyonerlerinden birisi olan Doğan Güral'ın Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemini kapsayan 'Piyango Biletleri' koleksiyonu, Dr. Ercan Topçu'nun Osmanlı hamam kültüründe önemli bir yere sahip olan altın, gümüş, pirinç, kemik ve sedef işlemeli nalınlardan oluşan 'Hamam Nalınları' koleksiyonu, Türkiye'nin en geniş fotoğraf makinesi koleksiyonuna sahip olan Hilmi Nakipoğlu'nun '100 Yıllık Fotoğraf Makineleri' koleksiyonu, Mehmet Altuğ Ersoy'un Osmanlı dönemini de kapsayan 100 yıllık "Eski İstanbul Kartpostalları" ve 150 yıllık "Eski Noel Kartpostalları" koleksiyonları, A. Ruhan Çubuk'un Osmanlı dönemi haritalarını da içeren deri üzerine yapılan 'Haritalar' koleksiyonu, 1900'lü yıllarda Türkiye'ye giren ilk otomobiller için bastırılan tanıtım broşürleri, ilanlar, kullanım kılavuzları gibi her türlü basılı materyaller, yapılan yazışmalar ve tanzim edilen evraklardan ve 1900-1928 Harf İnkılabına kadar geçen döneme ait basılı belgelerden oluşan Can Özkarakoç'un 'Otomobil Tarihimizden İzler' adlı 'Otomobil Efemera' koleksiyonu, Emine Semra Erkan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir arada sergilenecek asırlık 'İstanbul Oyaları' koleksiyonu, Çoşkun Sakarya'nın 'Parfüm Şişeleri' koleksiyonu, Şerif Antepli'nin 'Kaşık Koleksiyonu', yer alacak.

Özel güvenlik önlemi alınarak gerçekleştirilecek sergide 500'den fazla paha biçilemez koleksiyon eseri sergilenecek. Sergi, 24 Aralık'a kadar ücretsiz gezilebilecek.