Kılıçdaroğlu, Bayar'ın kabrini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kabrini ziyaret ett

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kabrini ziyaret etti.

Sabah saatlerinde üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi yazan çelengi Bayar'ın mezarına bırakan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler saygı duruşunda bulundu. Daha sonra müzeyi gezen Kılıçdaroğlu, anı defterini imzaladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra kabrin bulunduğu Umurbey Mahallesi'nde vatandaşlarla sohbet etti. Bir kahvede vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliği döneminde de Bayar'ın kabrini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Celal Bayar'ın Kurtuluş Savaşı'nda mücadele vermiş bir kahraman olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Celal Bayar, Cumhuriyet'in ilk yıllarında İktisat Bakanlığı yapmıştır. Anadolu'yu gezip Mustafa Kemal'e rapor hazırlayan önemli bir şahsiyettir. 'Atatürk, seni sevmek ibadettir' sözü Celal Bayar'a aittir."

Celal Bayar'ın müzesi ve kabriyle ilgili özel bir yasa bulunduğuna da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Söyleyip söylememekte çok tereddüt ettiğim bir konu ama söylemekte sakınca görmüyorum, yasanın gerekleri maalesef yerine getirilmiyor. Bizim tarihimizin, ulusal kurtuluş savaşımızın önemli bir parçası olan bir şahsiyet için bir yasa çıkarıyoruz ve o yasanın gereklerini yerine getirmiyoruz. Niçin? Yeri geldiği zaman Celal Bayar'dan övgüyle söz ediyoruz yasa da çıkarıyoruz ama bir süre sonra çıkardığımız yasalara uymuyoruz. Bu konuda CHP milletvekillerinin geçen yasama döneminde verdikleri soru önergeleri de var. O soru önergelerine de beklediğimiz yanıtı hiçbir zaman alamadık." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Bayar'ın önemli bir CHP'li olduğuna da vurgu yaptı.

Kahvede oturan vatandaşların Umurbey'in daha önce belde olduğunu hatırlattığı Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde mahalleyi yeniden beldeye dönüştürecekleri sözü verdi. Kılıçdaroğlu, 'Belediyemizi geri istiyoruz' sözleri üzerine "Size söz veriyorum. CHP iktidarında Umurbey tekrar belediye olacak." ifadesini kullandı.