Davutoğlu, 100 Küresel Entelektüel etkinliğine katıldı

Foreign Policy dergisi tarafından En Önemli 100 Küresel Entelektüel arasında gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, derginin düzenlediği etkinli

Foreign Policy dergisi tarafından En Önemli 100 Küresel Entelektüel arasında gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, derginin düzenlediği etkinliğe katıldı. Sare Davutoğlu'nun da katıldığı törende, aynı listede yer alan Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim'in Bakan Davutoğlu ile samimi sohbeti dikkat çekti.

Etkinliğin ardından düzenlenen panelde konuşan Ahmet Davutoğlu, insanlığın geleceğin ilgilendiren konularda ulus devlet çıkarları yerine küresel bir insani yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

WikiLeaks sitesinde yer alan belgelere de değinen Davutoğlu, diplomatların bireysel görüşlerinin iktidarların siyasi duruşlarına yansımayabileceğine dikkat çekti. "Bizim muhatabımız Başkan Obama ve Bakan Clinton." diyen Davutoğlu, Obama'nın ilk ikili ziyaretini Türkiye'ye yaparak söz konusu diplomatik raporları ciddiye almadığını gösterdiği yorumunu yaptı.

Panele Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry de katıldı.