Yenişehir'de 'İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' kurulacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir'de tarıma dayalı 'İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir'de tarıma dayalı 'İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Harput, Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun'u ziyaret etti. Ziyarette Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, DSİ 1. Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Tarım İl Müdür Vekili Gürsel Günay, Belediye Başkanı Halit Düvencioğlu da hazır bulundu.

Yenişehir'in tarihi zenginliğini vurgulayan Vali Şahabettin Harput, Osmanlı'ya merkezlik yapmış ilçenin marka haline getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayçiçeğinin burada yetiştiğini ve bunun doğru pazarlanması gerektiğini ifade eden Vali Harput, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Boğazköy Barajına da değinen Vali Şahabettin Harput, barajın açılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.

Yenişehir Havaalanı'nın tesadüfen yapılmadığını ve havaalanının çok büyük bir hizmet vermeye başladığını ifade eden Harput, "Yenişehir'de yetişen ürünlerinde ilerleyen süreçlerde havaalanı yolu ile kargo da yapılabilir. 5 Kasım günü Bursa-Yenişehir arası Hızlı Tren İhalesine çıkılacak. İnşallah trenin bittiğini biz de göreceğiz" dedi.