Sara hastası çocuktan 12 gündür haber alınamıyor

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde sara hastalığı olarak bilinen epilepsi tedavisi gördüğü belirtilen çocuktan 12 gündür haber alınamıyor. Profesyonel

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde sara hastalığı olarak bilinen epilepsi tedavisi gördüğü belirtilen çocuktan 12 gündür haber alınamıyor. Profesyonel arama ekiplerince karadan ve nehirden sürdürülen 12 günlük çalışmada 6 yaşındaki Mevlüt Boz'un

izine rastlanmazken, karada arama çalışmaları sona erdi.

Ailesi tarafından 23 Ekim Cumartesi günü Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinin Kandil köyündeki evlerinin önünde oynadığı sırada bir anda ortadan kaybolduğu öne sürülen 6 yaşındaki Mevlüt Boz için profesyonel arama ekiplerince 12 gün boyunca karadan ve nehirden arama çalışması yapıldı. Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın olay yerinden koordine ettiği kara ekipleri 150 kilometrekarelik alan üzerinde tarama yaptı. Ancak Boz'un izine rastlanmadı. Aramalara Ceyhan Nehri'nden de devam edildi. Sualtı arama ekiplerince Ceyhan Nehri 30 kilometre boyunca tarandı ancak nehirde de Mevlüt'ün izine rastlanmadı.

Bunun üzerine Ekinözü Kaymakamlığı karadan arama çalışmalarını sonlandırdı. İlçe Kaymakamı A.Gazi Kaya, karadan arama çalışmalarını sonlandırdıklarını ancak uzmanların görüşleri doğrultusunda Mevlüt'ün nehirde boğulma olasılığına karşı köy korucularından kurulan ekibin belirli aralıklarla Ceyhan Nehri güzergahında görevlendirilerek cesedin su yüzeyine çıkma ihtimalinin değerlendirildiğini ifade etti.

Kaya, "50 kişiden oluşan köy korucuları, nehirde gözlem yapacak. İhtimal dairesinde suyun dışında çıkmasını bekleyecek. Uzmanlar, suyun bir süre sonra dışarı atabileceğini ifade etmişlerdi. Biz de bu açıdan bakarak nehir üzerinde takip yapacağız." dedi.