Samanyolu İlköğretim Okulu'ndan bir ilk: Pansiyonlu ilköğretim

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde eğitim veren Samanyolu Eğitim Kurumları Kudret Ünal İlköğretim Okulu, İç Anadolu Bölgesi'nde bir ilki gerçekleşir

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde eğitim veren Samanyolu Eğitim Kurumları Kudret Ünal İlköğretim Okulu, İç Anadolu Bölgesi'nde bir ilki gerçekleşirdi. Pansiyonlu eğitime geçen okul, ilkokul düzeyinde bir ilke imza attı.

Açıldığı ilk günden bugüne ilçedeki eğitime önemli bir katkı sağlayan Samanyolu Eğitim Kurumları Kudret Ünal İlköğretim Okulu, ilkokul düzeyinde pansiyonlu eğitim verecek. Çevre il, ilçe ve köylerden gelerek eğitim gören öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, okulun üst katına pansiyon açan okul, İç Anadolu Bölgesi'nde ilköğretim düzeyinde pansiyonlu eğitin veren ilk okul oldu. Pansiyonun açılışını Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ birlikte yaptı.

Açılışa ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öztürk, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, daire müdürleri ile davetliler katıldı. Pansiyonlu ilköğretimin ilçedeki eğitim anlayışına farklı bir soluk kazandıracağını söyleyen Kaymakam Hasan Kürklü, pansiyonun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ise okulun ve pansiyonun Şereflikoçhisar'ın malı olduğuna dikkat çekerek, ilçeye kim olursa olsun yatırım yapan her kesin yanında olacaklarını belirtti. Okul ve pansiyon hakkında bilgi veren Okul Müdürü Rıfat Özdemir de sürekli ileri düzeyde eğitim anlayışı benimseyen Samanyolu Eğitim Kurumları'nın bundan sonra da bu tür yeniliklerle adından bahsettireceğini söyledi.

İlçede bir ilk olan pansiyonlu ilköğretimin okulun eğitimine önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Özdemir, "Biz günübirlik değil, sürekliliği olan bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Bunun için ortamın bu anlayışa uygun olması gerekiyor. Pansiyonlu eğitim bizim eğitimdeki kalitemizi kat kat artıracaktır.' diye konuştu. Eğitime açılan pansiyonda çevre il ve ilçelerden gelen 30 öğrenci kalacak.